Нововъведението вече е достъпно в бета канала и скоро ще

...
Нововъведението вече е достъпно в бета канала и скоро ще
Коментари Харесай

Най-после: Windows 11 вече може да създава TAR, ZIP и 7Z архиви

Нововъведението към този момент е налично в бета канала и скоро ще доближи до всички консуматори.

Потребителите на постоянните версии на операционната система Windows 11 (22H2 и 23H2) получиха опция да основават архиви във форматите 7Z, TAR и ZIP непосредствено от самата операционна система. Според потребителя PhantomOfOcean понастоящем новата функционалност е налична в компилацията с номер 22635.3566 в бета канала на Windows 11.

Както можете да се види от оповестените изображения, всичко, което би трябвало да се направи, е да се кликне с десния бутон на мишката върху файла и да се избере „ Compress to… “ (Компресиране към…) в контекстното меню, след което да се избере видът на архива. След тестванията изданието Windows Latest съобщи, че операционната система фактически компресира файловете в 7Z и TAR архиви. При това много бързо и добре.

Разработчиците на операционната система са добавили и разширени настройки при основаването на архивите. Потребителите могат да избират освен досието, в която ще се съхранява файлът, само че и формата на архива, метода на компресия и равнището на компресия. Възможно е да се сложи отметка на „ Save symbolic links “ (Запазване на алегорични връзки) и „ Save hard links “ (Запазване на твърди връзки), с цел да се подсигурява сигурността на избрани типове директни пътища във файла при компресирането му в списък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР