Европейската комисия горещо подкрепя провеждането на среща на върха Европейски

...
Европейската комисия горещо подкрепя провеждането на среща на върха Европейски
Коментари Харесай

ЕК: В петък в София ще решим за Западните Балкани


Европейската комисия горещо поддържа провеждането на среща на върха Европейски съюз-Западни Балкани, образуване на България.

Европейска комисия заяви, че ще има нови страни-членки от Балканите в Европейски Съюз съгласно напредъка на всяка една от тях. В същото време Брюксел поддържа промените и напъните на всяка една от западнобалканските страни, които поставят за участие.

Говорителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас напомни думите на Жан-Клод Юнкер от неотдавнашната среща с македонския министър председател Зоран Заев, че самият Юнкер и еврокомисарите ще приказват по този въпрос в петък в София с ръководителите на българското председателство на Европейски Съюз.

Коментарът на Схинас бе в отговор на въпроса дали Европейска комисия споделя загрижеността, която изрекоха от българското председателство по отношение на процеса на присъединение на страните от Западните Балкани. Той посочи, че през идващите 9 месеца Европейска комисия и Европейски Съюз ще оповестят по какъв метод ще работят във връзка с всяка една от западнобалканските страни по настрана.

„ Този развой се базира на напредъка “, сподели представителят на Юнкер. Според Схинас са налице „ увереност, вероятност, воля, както и политическа атмосфера “. Приветстваме оповестената среща на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани, проведена от София през май.

На въпрос доколко разширението е механически, а не политически въпрос, Схинас отговори, че явен отговор на това ще даде ръководителят на Европейска комисия в София, когато ще бъдат разисквани всички тематики от българското председателство. /Бета
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР