Европейската комисия (ЕК) се готви да съди фармацевтичната компания AstraZeneca

...
Европейската комисия (ЕК) се готви да съди фармацевтичната компания AstraZeneca
Коментари Харесай

ЕК се готви да съди AstraZeneca за недоставените ваксини

Европейската комисия (ЕК) се готви да съди фармацевтичната компания AstraZeneca поради неспазените доставки на имунизацията ѝ против Covid-19, оповестява брюкселското издание Politico, като се базира на петима дипломати от Европейски Съюз.

Комисията е повдигнала въпроса на среща на посланиците в сряда, по време на която по-голямата част от страните от Европейски Съюз са декларирали, че ще поддържат правосъдната процедура против компанията поради това, че всеобщо не е предоставила обещаните дози на блока.

Един от дипломатите разяснява, че задачата на правосъдното произвеждане е да задължи AstraZeneca да дава дозите, избрана в контракта с Европейска комисия.

Двама от дипломатите обявиха, че по-късно тази седмица има краен период, до който страните от Европейски Съюз би трябвало да се откажат от започване на правосъдни производства.

AstraZeneca разгневи Европейски Съюз през януари, когато съобщи, че няма да може да достави на блока в началото предстоящите дози. До края на първото тримесечие компанията достави 30 милиона дози на страните от Европейски Съюз вместо обещаните 100 милиона дози, заложени в контракта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР