Европейската комисия (ЕК) излезе днес с предложение да бъде отменено

...
Европейската комисия (ЕК) излезе днес с предложение да бъде отменено
Коментари Харесай

Брюксел предлага тежка мярка срещу руснаците. Ще им излезе скъпо

Европейската комисия (ЕК) излезе през днешния ден с предложение да бъде анулирано облекченото издаване на визи за Европейски Съюз за жители на Русия. Мярката е обвързвана с подхванатата от Русия война против Украйна и се планува да остане в действие до отпадане на нуждата.

Комисията предлага страните от Европейски Съюз да задълбочат инспекциите на поискалите краткосрочна виза руснаци, да удължат периодите за издаване на документите и да покачат цената на услугата. Предвижда се за издаването на виза съветските жители да дават повече документи, да заплащат по 80 евро, вместо по 35 евро, както и срокът за инспекция да продължава 15, а не 10 дни, с опция да бъде продължен до 45 дни.

Споразумението за омекотен визов режим сред Европейски Съюз и Русия влезе в действие през 2007 година и визира издаването на позволения за пътешестване до 90 дни в границите на 180 календарни дни. Към 1 септември тази година годни шенгенски визи имат към 963 хиляди руснаци.

Европейски Съюз приключи облекчения режим от 25 февруари тази година за представители на съветското управление и бизнеса. Предвижда се скоро комисията да издаде насоки за приложение на новата мярка, в случай че бъде призната от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент.

Европейска комисия предложи през днешния ден също в Европейски Съюз да бъде въведено обвързване за непризнаване на съветските паспорти, издадени на жители от украински земи, окупирани от Русия, изключително в Херсонска и Запорожка област. Предложените през днешния ден ограничения бяха авансово утвърдени от европейските външни министри на среща в Прага през август.

Русия продължава да нарушава интернационалното право с военните си дейности и с това основава закани за сигурността, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. В известието на Европейска комисия се прецизира, че отпадането на облекченията няма да засегне пътуванията по значителен мотив на съветски жители, в чиито фамилии има жители на Европейски Съюз, както и публицисти, дисиденти и представители на гражданското общество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР