Европейската комисия е разрешила на България да продължи да прилага

...
Европейската комисия е разрешила на България да продължи да прилага
Коментари Харесай

EK разреши държавни помощи за свиневъдството за 179 млн. лв до 2022 г.

Европейската комисия е разрешила на България да продължи да ползва държавна скица за хуманно отношение в областта на свиневъдството до 2022 година, оповестиха от министерството на земеделието. Така България ще може да изплати най-много 178.85 млн. лева в този интервал като средствата са от националния бюджет. Годишната сума за бранша обаче ще се дефинира с решение на Управителния съвет на фонд " Земеделие ", излиза наяве от информацията.

България и все още ползва схемата, която обезпечава финансиране за непринудено поети задължения за хуманно отношение към свинете, само че нейният период е до края на тази година. Те могат да бъдат възстановяване на изискванията в пространствата, в които се отглеждат, или качеството на фуражите.

Помощта могат да получат фермери, които са дейни, броят на отглежданите от тях животни подхождат на потенциала на стопанството и имат регистрация по закона за ветеринарномедицинската активност и като аграрни стопани. Те могат да получат финансиране и единствено в случаите, когато нямат обвързване към фонд " Земеделие ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР