Младите земеделски производители ще имат възможност да кандидатстват с проекти

...
Младите земеделски производители ще имат възможност да кандидатстват с проекти
Коментари Харесай

Младите фермери могат да кандидатстват за 22.5 млн. евро еврофинансиране

Младите аграрни производители ще имат опция да аплайват с планове по програмата за развиване на селските региони от август като за задачата ще бъдат отделени 22.5 млн. евро, излиза наяве от оповестено известие на земеделското министерство. За първи път по схемата ще се кандидатства напълно онлайн.

Според оповестения показателен график на земеделското министерство приемът на планове по схемата " Стартова помощ за млади аграрни производители " ще започва в последната седмица на август и ще продължи малко повече от месец. Проекти могат да подават производители до 40 години като предпочитаните сфери са секторите отглеждане на животни, биологично земеделие и произвеждане на плодове и зеленчуци.

Бюджетът на схемата е 22.5 млн. евро като помощта за един план е 25 хиляди евро, които ще бъдат изплатени на два транша.

От август би трябвало да започва банкет и на планове за вложения в аграрни стопанства на дребни производители, както и за консултантски услуги на стопанства в селскостопанския и горския бранш.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР