Европейската комисия е подала жалба срещу съдебно решение от януари,

...
Европейската комисия е подала жалба срещу съдебно решение от януари,
Коментари Харесай

Европейската комисия иска да глоби Intel с 1,06 млрд. евро

Европейската комисия е подала тъжба против правосъдно решение от януари, с което беше анулирана санкцията от 1,06 милиарда евро против Intel за нелоялна конкуренция с AMD. Делото се води от доста години и се отнася до съглашения сред Intel и някои сътрудници, които са получили отстъпки за това, че не са предпочели чипове на AMD.

Глобата беше наложена през 2009 година, когато Европейската комисия призна Intel за отговорна за нелоялна конкуренция - съгласно версията на организацията компанията е давала отстъпки на Dell, HP и Lenovo за техните артикули, тъй че производителите да избират нейните артикули пред тези на съперника ѝ AMD. Според съда противозаконните връзки са траяли от октомври 2002 година до декември 2007 година, макар че AMD е подала тъжби през 2000 година и 2003 година Съобщава се, че Intel е направила заплащания и на немския търговец на дребно на електроника Media Saturn Holding, който в подмяна е трябвало да продава компютри, работещи най-вече с нейни процесори.

Към момента на постановяване на решението санкцията е най-голямата, налагана в миналото от Европейската комисия за корист с господстващо състояние на пазара. Intel обаче не се признава за отговорен, апелира през 2012 година и от този момент желае цялостна анулация на решението. През 2014 година жалбата е отхвърлена, а през 2017 година висшият съд я връща за преразглеждане, като се съгласява с причините на сдружението, че отстъпките и заплащанията са били разследвани в нарушаване на процедурата и не е било открито тяхното влияние върху конкуренцията.

През януари предходната година Съдът на Европейския съюз постанови, че регулаторът е позволил редица неточности при налагането на санкцията и че решението му " според настоящите правни правила не разрешава да се откри, че обсъжданите отстъпки са имали или биха могли да имат антиконкурентни последствия ". Intel приветства решението и твърди, че отстъпките, предоставени на сътрудниците, са законни и не са в прорез с конкуренцията. Европейската комисия обаче реши друго и апелира, което значи, че дългогодишният правосъден развой ще продължи.

Повече  може на намерите в графа

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР