Европейската комисия е готова да защити своето решение по повод

...
Европейската комисия е готова да защити своето решение по повод
Коментари Харесай

ЕК ще защитава своето решение за АЕЦ „Пакш“ 2 в Европейския съд


Европейската комисия е подготвена да отбрани своето решение във връзка плана за уголемение на АЕЦ " Пакш " в Унгария, в случай че Австрия подаде тъжба в съда против решението на Европейска комисия, написа Euractiv.eu. Прессекретарят на Европейска комисия Рикардо Кардосо разяснява желанието на Австрия с думите " Ще защитим решението на Европейска комисия в съда ".

Миналия март Европейска комисия утвърди проекта на Унгария за създаване на два нови блока в АЕЦ " Пакш " 2 благодарение на " Росатом ", а унгарските управляващи утвърдиха няколко ограничения за гарантиране на лоялна конкуренция. Будапеща възнамерява да стартира работа по двата енергоблока още през тази година и да приключи строителството им през 2025 година

Крайният период за подаване на тъжба до Европейския съд е 25 февруари. В множеството такива комплицирани случаи Европейският съд взема решение в интерес на Европейска комисия, разяснява Кардосо. Австрия, която се слави със своята поддръжка на чистата сила и неизползването на АЕЦ, предприе сходни правни стъпки и през 2015 година по повод поддръжката на Европейска комисия за АЕЦ " Хинкли Пойнт Си " в размер на 18,15 милиарда евро.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР