Европейската банка за възстановяване и развитие постави слаба оценка на

...
Европейската банка за възстановяване и развитие постави слаба оценка на
Коментари Харесай

Милен Велчев с добри новини за цените на горивата

Европейската банка за възобновяване и развиване сложи слаба оценка на развиването на България през юни-ноември 2021. Цените на стоките и горивата не престават да порастват и по този начин изяждат приходите на хората.

Според някогашния финансов министър Милен Велчев високите цени на горивата са краткотрайни и скоро те ще паднат. Той предложи да не се бърза с обезщетенията, тъй като няма да могат да бъдат върнати назад.

Велчев изясни в изявление за телевизия НоваНюз, че чака пазарът самичък да откри своя баланс и цените да се уравновесят. Относно тегленето на дълг от страната, финансистът има вяра, че това би било добре и ще внесе сигурност.

" Правителството няма съвсем никакви принадлежности да понижи инфлацията, само че може да я усили с безотговорно харчене ", съобщи Велчев.

" Не е невероятно да се усили минималната работна заплата, само че това ще се отрази зле на бюджетния недостиг ", съобщи още той.

" Политическата неустойчивост директно води до ниска степен на имунизация, а от това следва  затваряне на компании и бизнеси и икономическият напредък у нас ще се забави. Това се отразява отрицателно и на вложенията ", това сподели Велчев.

" При избрани условия е допустимо България да одобри еврото до 2024 година. За това би трябвало политическа воля и зависи какво ще е държавното управление ", изясни някогашният финансов министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР