Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ) е съобщила на Европейската комисия,

...
Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ) е съобщила на Европейската комисия,
Коментари Харесай

90% от работещите в Европейската агенция по лекарствата напускат, ако се премести в София

Европейската организация за медикаментите (ЕАЛ) е съобщила на Европейската комисия, че личният състав й избира новата централа на службата да бъде в Амстердам. Това заяви изданието " Политико ", представено от " Банкер ". То показва, че минимум 90 % от работещите в организацията, която би трябвало да напусне Лондон поради Брексит, ще предпочетат да се откажат от работата си вместо да се реалокират във Варшава, Букурещ или София, които са измежду претендентите да одобряват организацията.

Ръководството на ЕАЛ е предизвестило, че може да изгуби доста от чиновниците си, което ще й попречи да действа, в случай че политиците не създадат верен избор на град, в който да се намира централата на организацията. Тя е направила изследване измежду 900-те си чиновници, само че отхвърля да даде детайлности.

Европейското издание на " Политико " обаче осведоми, че съгласно изследването Амстердам е най-предпочитан измежду личния състав на ЕАЛ, като организацията е изтъкнала пред Европейска комисия, че в случай че се реалокира в холандския град ще изгуби минимум хора. Повече личен състав би останал също в случай че организацията се реалокира в Барселона или Виена.

За ЕАЛ е извънредно значимо да резервира личния състав си, с цел да може да поддържа значимите си функционалности като одобряването на нови медикаменти и мониторинг на страничните резултати. Изгубването на извънредно значими чиновници и основни знания след пренасяне в някои от по-нежеланите градове, ще стартира да подкопава " публичното доверие в системата ", защото на организацията ще й бъдат нужни години да се преустрои след преместването.

Европейската комисия прави оценка на възможния нов дом на ЕАЛ, само че решението би трябвало да бъде взето от водачите на Европейски Съюз, които ще се опитат да реализират съглашение на идната си среща през октомври. Окончателно решение се чака месец по-късно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР