Европейската агенция по лекарствата съобщи днес, че започва проучване на

...
Европейската агенция по лекарствата съобщи днес, че започва проучване на
Коментари Харесай

ЕМА изследва китайската ваксина

Европейската организация по медикаментите заяви през днешния ден, че стартира изследване на имунизацията против Covid-19 на китайската лаборатория Синовак. Така скоро може да последва искане препаратът да бъде позволен в Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Решението на комисията по медикаменти за хуманна приложимост към организацията " да стартира изследване се базира на предварителни резултати от лабораторни проучвания (неклинични данни) и от клинични проучвания ", изясни в официално съобщение европейският регулатор със седалище в Амстердам.

Във имунизацията на Синовак е употребен класическият способ с инактивиран вирус, подпомагащ организма на имунизирания да създава антитела против причинителя на заболяването. Изследванията демонстрират, че имунизацията задейства изработването на антитела, ориентирани против вируса, който провокира КОВИД-19, и способни да подкрепят отбраната против тази болест, прибавя организацията.

Тя ще продължи процедурата, до момента в който получи задоволително данни, с цел да може лабораторията да подаде публично искане за позволение да пусне продукта си на пазара.

Европейската организация по медикаментите " не може да планува общ график, само че разглеждането на възможното искане се чака да трае по-малко от нормалното с оглед работата, осъществена по време на изследването ", се споделя в официалното съобщение.

През февруари имунизацията на Синовак - " Коронавак ", бе позволена в Китай. Тя е позволена също в Чили, Бразилия, Филипините, Украйна и Турция. Препаратът на Синовак е втората утвърдена китайска ваксина. През декември беше утвърден препаратът на държавната компания " Сонофарм ".

Компанията твърди, че успеваемостта на васкината и доближава до над 74%. Досега са доставени към 200 000 милиона дози от препарата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР