Европейската агенция по лекарствата (EMA) Синдрома на Гилен-Баре, рядко неврологично

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) Синдрома на Гилен-Баре, рядко неврологично
Коментари Харесай

Официално: Ваксината на AstraZeneca срещу коронавируса има много редки странични ефекти

Европейската организация по медикаментите (EMA) Синдрома на Гилен-Баре, рядко неврологично увреждане, като " доста необичаен " непряк резултат от имунизацията против Covid-19 на AstraZeneca.

в света към 31 юли са обявени 833 случая на неврологичния синдром, до момента в който към 25 юли в международен мащаб са били приложени повече от 592 000 000 дози от препарата против ковид на лабораторията на AstraZeneca.
 Учени: Технологията на имунизацията AstraZeneca може да се употребява за лекуване на рак Учени: Технологията на имунизацията AstraZeneca може да се употребява за лекуване на рак
Технологията, употребена във имунизацията на Oxford-AstraZeneca против Коронавирус, би могла да помогне за лекуване на рак. Това оповестяват учени,...

Страничният резултат е вписан в категория " доста необичаен ", т.е. намира се при по-малко от 1 на 10 000 души, прецизира БГНЕС.

Синдромът на Гилен-Бар е заболяване, засягащо периферната нервна система. Съпроводено е с възходяща парализа, започваща от долните крака, последователно разпростираща се към тялото. Пациентите нормално виждат уязвимост в краката и изтръпване. В рамките на няколко часа до няколко дни се засягат лицевите и мускулите на горния крак. Болестта може да докара до животозастрашаващи затруднения при засягане на дихателните мускули или на вегетативната нервна система.

Освен това, като странични резултати от имунизацията в листовката се включват и болки в стомаха, грипоподобни признаци (треска, висока температура, мощна хрема и кашлица), както и болки в ръцете и краката. Отново, тези признаци се срещат при по-малко от 1 на 10 000 души т.е. отново приказваме за доста необичаен непряк резултат.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР