Европейската агенция по лекарствата (EMA) отново предупреди, че употребата на

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) отново предупреди, че употребата на
Коментари Харесай

EMA призова за предпазливост при употребата на флуорохинолонови антибиотици

Европейската организация по медикаментите (EMA) още веднъж предизвести, че използването на флуорохинолонови антибиотици би трябвало да бъде лимитирана до последна линия на лекуване при пациенти, за които няма различни лечебни благоприятни условия, осведоми пресслужбата на лекарствения регулатор. Лечението с хлуорохинолонови антибиотици би трябвало да става единствено след деликатна оценка на изгодите и рисковете за обособените пациенти, предлагат специалистите по лекарствена сигурност на организацията.

Според тях медицинските експерти би трябвало да осведомят пациентите за риска от съществени нежелани реакции при лекуване с флуорохинолонови антибиотици, както и за евентуалния дългогодишен и сериозен темперамент на тези резултати.

Пациентите би трябвало неотложно да се свържат с доктор при първите признаци на тези съществени нежелани реакции, преди да продължат лекуването си, акцентират те.

Специално внимание би трябвало да се обърне на няколко групи пациенти – такива, които се лекуват по едно и също време с кортикостероиди, по-възрастни хора, пациенти с бъбречно увреждане, както и претърпели трансплантация на солидни органи, защото рискът от индуциран от флуорохинолони тендинит и скъсване на сухожилие може да се утежни.

От ЕMA допълват, че нарасналото внимание към използването на антибиотици от тази група е част от ограниченията за понижаване на риска от дълготрайни, инвалидизиращи и евентуално необратими странични резултати.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР