Европеският парламент утвърди бюджета на ЕС до 2027 година с

...
Европеският парламент утвърди бюджета на ЕС до 2027 година с
Коментари Харесай

ЕС одобри 7-годишен бюджет

Европеският парламент утвърди бюджета на Европейски Съюз до 2027 година с 548 гласа " за ", 81 " срещу " и 66 въздържали се.

Бюджетът ще бъде 1,8 трилиона евро, като плануваните 750 милиарда евро за икономическо възобновяване не следва да бъдат за сметка на одобрени капиталови стратегии.

Предвижда се от следващата година да бъде въведен данък върху пластмасата и върху цифровите технологии от 2023 година, както и нови налози върху финансовите и корпоративните покупко-продажби от 2026 година.

Екологичен потенциал упорства най-малко 30 на 100 от общия бюджет на Европейски Съюз да поддържат задачите за запазване на природата. Според евродепутатите е належащо 7,5 на 100 от годишните разноски да бъдат за цели в региона на биологичното многообразие от 2024 година и 10 на 100 след 2026 година.

В бюджета са заложени 15 милиарда евро спомагателни средства за основни програми на Европейски Съюз. Увеличението ще е в интерес на 10 водещи стратегии, измежду които - " Европейски Съюз в поддръжка на здравето ", " Еразъм+ " и програмата за научни проучвания " Хоризонт ".

11 милиарда евро ще бъдат взети от санкции, които сдруженията ще заплащат при неспазване на разпоредбите за конкуренция, а 4 милиарда ще бъдат обезпечени от преразпределения и маржове в границите на Многогодишната финансова рамка.

Парламентът ще следи по какъв начин се изразходват средствата по инструмента за възобновяване " Следващо потомство Европейски Съюз ", който е в границите на бюджета.

За да влезе в действие бюджетът, Съветът би трябвало да го утвърди публично, след което той да бъде оповестен в формалния вестник на Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР