Европарламентът обсъжда утре българския“ списък Магнитски“ след многобройни жалби за

...
Европарламентът обсъжда утре българския“ списък Магнитски“ след многобройни жалби за
Коментари Харесай

БГ списъкът Магнитски влиза в Брюксел. Какво следва?

Европарламентът разисква на следващия ден „ българския “ лист „ Магнитски “ след многочислени тъжби за непозволени наказания.

Първи сезираха европейските институции братята Цветомир и Боян Найденови и техният татко Стефан Найденов за осъществени нередности и неразбираемите критерии, по които е структуриран описът.

Според показаните от тях документи вписването им в „ българския “ лист е непозволено, тъй като те са с потвърдено прекъснато партньорство с едно от лицата, глобени по закона Магнитски – Васил Божков.

Найденови стоят в основата на разкриването на серия данъчни измами на собственикана „ Националната лотария “, довели до ощетяването на страната с съвсем 700 милиона лв..

Хуан Фернандо Лопес Агилар, ръководител на комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи, е иницирал въпроси по отношение на листата с искане за вербален отговор до Европейска комисия.

Европейската комисия демонстрира съществено любознание по какъв начин е формиран така наречен български лист Магнитски, в който попадат 54, свързани със глобените лица. Така да вземем за пример и до през днешния ден остават неразбираеми критериите за включване на хора в листата.

Буди неразбиране и фактът, че списъците, който съдържат общо 97 броя свързани юридически лица и едвам 21 броя физически лица, не включват настоящи сътрудници и съдружници на Васил Крумов Божков и непосредствено свързани с него лица, каквито са брачната половинка му Елена Любомирова Динева, сестра му Иванка Крумова Баева, неговият наследник Антон Василев Божков и доста други.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР