Европарламентът актуализира на 15 март набор от документи, известни като

...
Европарламентът актуализира на 15 март набор от документи, известни като
Коментари Харесай

Актуализират системата Europass

Европарламентът актуализира на 15 март набор от документи, известни като Europass, които оказват помощ на хората за по-лесно показване на уменията си на трудовия пазар. Целта на утвърдените промени е да направи системата по-достъпна и още по-лесна за прилагане.

Europass е основана през 2005 година като стандартизирана рамка от документи, позволяваща на европейците да показват своите умения и подготовка по един и същи метод и по този начин да покачат опциите си за намиране на работа или стаж в други страни от Европейски Съюз.

До момента уеб сайтът на Europass с мостри е посетен над 126 милиона пъти и са основани над 60 милиона автобиографии. Въпреки това депутатът Томас Ман (ЕНП, Германия), който е съавтор на отчета на Екологичен потенциал по измененията, дефинира актуалната рамка като „ прекомерно комплицирана “ и изискваща опростяване. Главната цел на актуализацията на Europass е системата да стане по-достъпна, в това число за хора с увреждания. Депутатите желаят механически усъвършенствания на платформата, с цел да стане това допустимо.

Към момента Europass включва пет типа документи: автобиография, езиков паспорт, документи за дипломи и документи и документ за знанията и уменията, добити в други страни.

След измененията в законодателството ще бъде прибавен „ електронен портфейл “, който ще събира цялата информация за обособен човек.

„ Това е като електронно куфарче, където имате всичко, от което се нуждаете, на едно място “, изяснява другият докладчик на Екологичен потенциал Светослав Малинов (ЕНП, България).

Онлайн платформата ще подсигурява сигурността на персоналните данни на жителите.

След като Парламентът утвърди измененията, е ред на Съвета да се произнесе. Решението ще влезе в действие 20 дни след публикуването му в Официалния вестник на Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР