Европа вярва в развитието на електрическия транспорт и осъзнава, че

...
Европа вярва в развитието на електрическия транспорт и осъзнава, че
Коментари Харесай

Европа влага милиарди в строителството на няколко Gigafactory едновременно

Европа има вяра в развиването на електрическия превоз и осъзнава, че дефицитът на акумулаторни акумулатори за електрическите автомобили е сериозен проблем. В Европа са намират едвам 4% от международните индустриални мощности, а в Китай – 69%. Строителството на няколко завода, аналогични на Gigafactory на Илън Мъск, може да промени това състояние на нещата.

По време на парижкото автомобилно ревю ръководителят на алианса Renault-Nissan Карлос Гон съобщи, че без огромно произвеждане на акумулаторни акумулатори електрическата автомобилна индустрия в Европа няма по какъв начин да се развие. Еврокомисията се съгласи с неговото мнение.

„Не е допустимо основаването на нови модели, както и бързи електрически автомобили, в случай че няма умения, нововъведения и проучвания в региона на акумулаторите“ – сподели еврокомисарят по въпросите на енергетиката Марош Шефчович.

В Евросъюза има пет стратегии за развиване на електрическия превоз, които разполагат общо с 23 милиарда евро. Освен това, в градежа на акумулаторни заводи в Европа са заинтересувани азиатските индустриални колоси: LG отвори свои фабрики в Полша, а Samsung – в Унгария.

Брюксел би трябвало да обезпечи първични материали за новите заводи. Възможна е преработката на остаряла електроника, както и намирането на нови залежи. Кобалт, литий, графит и никел могат да се добиват във Франция, Финландия, Испания и Чехия, означи Шефчович.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР