Европа трябва да се подготви за по-нататъшни рекордни температури, дори

...
Европа трябва да се подготви за по-нататъшни рекордни температури, дори
Коментари Харесай

Европа ще трябва да се подготви за температури над 50,0°C

Европа би трябвало да се приготви за по-нататъшни рекордни температури, даже и по-високи от 50°C, предизвестиха метеорологичните специалисти от Met Office, представени от The Independent.

В сряда живакът доближи рекордните 48,8°C в Сиракуза, Италия, което, в случай че бъде доказано от Световната метеорологична организация, ще задмине предходната най-висока записана температура за Европа от 48,0°C, измерена в Атина през 1977 година

В обява в блог в четвъртък специалисти от Met Office обявиха, че изменението на климата значи, че Европа може да чака по-нататъшно повишаване на температурите.

"Изменението на климата прави обвързваните с топлината крайности на времето по-интензивни и когато мислим за тези рекордни температури, шансът да се счупят нови температурни върхове, доста се усилва ", споделя Професор Питър Стот, който управлява наблюдението на климата в Met Office,

"През 2019 година бяха регистрирани рекордни температури, когато за първи път френският температурен връх надвиши 45,0°C, а нашият разбор откри, че това събитие е станало най-малко пет пъти по-вероятно заради изменението на климата ", добавя той. "Въпреки че към момента не сме съумели да проведем задълбочено изследване на актуалната обстановка, мисля, че ще стане ясно, че изменението на климата е направило актуалното събитие по-екстремно. "

Учените прибавят, че междинните температури са се повишили с към 1,1°C от интервала преди индустриалната гражданска война (1850-1900 г.), само че и че в някои райони, като Северна Африка, тя е скочила с повече.

"Шансовете всяко лято да забележим в действителност рискови температури към този момент са много високи. Не можем да кажем тъкмо по кое време е евентуално това да се случи, само че Европа ще би трябвало да се приготви за евентуалността на нови върхове да бъдат счупени с температури над 50,0°C, които са най-вероятно ще са покрай Средиземноморието, където въздействието на горещият въздух от Северна Африка е най-силно ", споделя професор Стот.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР