Европа трябва да е готова да поеме повече отговорност в

...
Европа трябва да е готова да поеме повече отговорност в
Коментари Харесай

Меркел призова Европа към самостоятелност

Европа би трябвало да е подготвена да поеме повече отговорност в международната политика и да развие своя боен капацитет, защото връзките й със Съединени американски щати ще продължат да се трансформират. Това съобщи в изявление, оповестено във в. Financial Times немският канцлер Ангела Меркел.

„ Вниманието на Съединени американски щати към Европа отслабва и това ще бъде при всеки президент. Ето за какво всички ние в Европа и изключително в Германия би трябвало да поемем повече отговорност ”, сподели Меркел.

Според нея това се отнася и за военната сфера, където Европа би трябвало да надгради своя капацитет и да усили разноските за защита, изразходвайки повече от 2% от Брутният вътрешен продукт за това. Според Меркел актуалното равнище на европейските разноски за защита „ единствено по себе си не е задоволително “.

" Европа също по този начин би трябвало, в случай че е належащо, да бъде подготвена да се намеси в разрешаването на спорове в чужбина ", сподели Меркел, припомняйки присъединяване на Германия в интернационалните задачи в Афганистан, Мали, Сенегал и Сомалия.

В същото време канцлерът акцентира, че съдействието сред Европа и Съединените щати ще продължи и ще бъде от огромно значение, изключително в региона на решаването на съществени въпроси, свързани със международните полезности и ползи. Според нея ключът към триумфа на Германия и Европа в интернационалната политика ще бъде единството на Европейски Съюз, тъй като Германия е прекомерно дребна, с цел да може без значение да упражнява доста геополитическо въздействие в света.

Тя също по този начин съобщи, че комерсиалните спорове сред западните страни и Китай са нежелателни на фона на възходящата икономическа конкуренция, защото изолацията от Китай не е решение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР