Европа ще отбележи по различен начин тази година своя празник

...
Европа ще отбележи по различен начин тази година своя празник
Коментари Харесай

Европа празнува 9 май в изолация


Европа ще означи по друг метод тази година своя празник поради панденмията с ковид. Тъй като тази година обичайният ден на отворените порти не може да се състои, Европейският парламент и другите европейски институции придвижват честванията онлайн. Сред основните събития на деня е дебатът онлайн с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли. Програмата планува изявленията във " Facebook " със заместник-председателите на Народното събрание Отмар Карас и Катарина Барли, видео послания от водачите на политическите групи, виртуално посещаване на пленарната зала в Брюксел и експертна полемика за Робер Шуман и неговата визия за Европа. На разположение ще бъде и онлайн галерия на предмети от архивите на Народното събрание, прибавя БНР.

Днешният ден на Европа ще бъде маркиран и със особено включване онлайн в интернет под наслов „ Заедно като един - Together as one”, оповестяват от министерството на културата. По време на едночасов стрийминг от Виена деветима реализатори от страни от Европейския съюз ще изпълнят Деветата симфония на Бетовен, призната за химн на Съюза, за 9 минути, като си предават щафетата и всеки показа своя интерпретация в друг музикален жанр. Началото на живото лъчение е в 12 българско време. Братята Константин и Александър Владигерови са измежду деветимата актьори, които от своите домове ще поздравят жителите на европейската общественост, а стилът им на осъществяване ще бъде балкански джаз и класика.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР