Европа ще бъде в по-добра позиция да отблъсне всяко възобновяване

...
Европа ще бъде в по-добра позиция да отблъсне всяко възобновяване
Коментари Харесай

СЗО: Европа влиза в примирие с COVID-19

Европа ще бъде в по-добра позиция да отблъсне всяко обновяване на предаването на инфекцията, съобщи Ханс Клуге

Две години след появяването на COVID-19, Европа скоро може да навлезе в "дълъг интервал на мира " заради високия % на имунизация, по-лекия вид Омикрон и края на зимата, съобщи СЗО.

"Този интервал на по-висока отбрана би трябвало да се преглежда като помирение, което може да ни донесе трайно успокоение ", съобщи пред кореспонденти шефът на СЗО за Европа Ханс Клуге, представен от

Освен това Европа ще бъде в по-добра позиция да отблъсне всяко обновяване на предаването на инфекцията, "дори и при по-вирулентен вид " от Омикрон, добави той.

"Вярвам, че е допустимо да се реагира на новите разновидности, които неизбежно ще се появят, без да се постановат още веднъж такива деструктивни ограничения, каквито ни бяха нужни преди ", сподели още Клуге.

Въпреки това той предизвести, че оптимистичният сюжет ще се сбъдне единствено в случай че страните продължат акциите си за имунизиране и засилят наблюдението за разкриване на нови разновидности. Той също по този начин прикани здравните органи да пазят рисковите групи и да предизвикват самостоятелната отговорност.

С разпространяването на по-заразния вид Омикрон инфекциите внезапно набъбнаха в европейския район на СЗО, който включва 53 страни, в това число някои от тях в Централна Азия. По данни на СЗО през предходната седмица в района са регистрирани към 12 милиона нови случая, което е най-високото равнище от началото на пандемията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР