Европа работи върху ваксина срещу рак. Мисията за борба с

...
Европа работи върху ваксина срещу рак. Мисията за борба с
Коментари Харесай

САМО В СТАНДАРТ: Ваксина срещу рак прави Европа

Европа работи върху ваксина против рак. Мисията за битка с бича на съвремието ни е една от новостите в огромната стратегия „ Хоризонт Европа “, която разполага с бюджет от рекордните 95,5 милиарда евро. Това заяви в особено изявление за " Стандарт " българският еврокомисар Мария Габриел, която дава отговор за програмата.

Амбицията ни е посредством плануваните в задачата дейности да реализираме 3 милиона избавени животи до 2030 година, сподели Габриел.Досега Европа е вложени са над 3 милиарда евро в 2000 плана за битка с рака. Това включва и създаването на по-персонализирано лекуване, което дава отговор на потребностите на обособения пациент.

Такъв план е да вземем за пример GAPVAC по отношение на противоракови ваксини за лекуване на пациенти с глиобластома — една от формите на мозъчен рак. Ваксините са съобразени със болестта на всеки пациент, споделя българският еврокомисар.

Мария Габриел одобри поканата на " Стандарт " и идва в България на 19 март, с цел да даде своята поддръжка за акцията " Чудесата на България " в юбилейната й десета година. Габриел ще награди носителите на оценки " Чудесата на десетилетието ".

- изявление с Мария Габриел четете на следващия ден

- търсете новия брой на СТАНДАРТ, който в петък е на пазара в огромните супермаркети, бензиностанциите и дребните квартални магазинчета
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР