Европа продължава да затяга мерките срещу коронавируса. Правителството в Италия

...
Европа продължава да затяга мерките срещу коронавируса. Правителството в Италия
Коментари Харесай

Италия удари баровете, Франция с 4 месеца карантина

Европа продължава да стяга ограниченията против ковид. Правителството в Италия контракти с районните управляващи питейните заведения и заведенията за хранене да работят до 18:00 часа. Затварят се фитнес залите, кината и басейните. Призовават се жителите да не излизат и да лимитират контактите до лицата от фамилията си. Не се вкарва полицейски час и блокиране, а магазините и множеството компании ще продължат да работят, заяви БГНЕС.

Съгласно указа, до три четвърти от гимназиалното образование би трябвало да се прави онлайн, с цел да се ограничи броят на учениците в постройките на учебните заведения.

В същото време Франция удължи изключителното състояние до 16 февруари 2021 г.  Парламентът взе решението със 71 гласа „ за ” и 35 „ срещу ”.  Вчера Франция прескочи границата от над 1 милион инфектирани, като през последните 24 часа бяха регистрирани 45 422 нови случая. Увеличи се и броят на смъртните случаи с нови 138 за миналото денонощие.

Министърът на опазването на здравето Оливие Веран съобщи, че през идващите седмици чака растеж на заболелите и на смъртните случаи. С оглед попречване разпространяването на ковид, в 54 департамента в страната и в Полинезия е въведен полицейски час.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР