Европа преживява най-голямата миграционна криза заради Украйна и тя се

...
Европа преживява най-голямата миграционна криза заради Украйна и тя се
Коментари Харесай

Украинските бежанци разоряват балтийските държави и Полша

Европа претърпява най-голямата миграционна рецесия поради Украйна и тя се мери освен с милиони бежанци. Всеки, който идва в Европейски Съюз от Украйна, получава пакет от помощ, в това число директни финансови вноски. За какви суми приказваме, по какъв начин това се отразява на бюджетите на страните от Европейски Съюз и кои страни от Европейски Съюз към този момент са поискали незабавна помощ от Брюксел поради разноските за бежанци?

Ръководството на Европейския съюз няма обединен финансов проект за „ обслужване на посетители от Украйна “, само че въпреки всичко се пробва да показа цялостната картина. Въз основа на стратегиите, признати от обособените страни членки на блока, всяка от които вижда по собствен метод вероятните разноски.

Германия в този смисъл е създала най-подробния и обемен проект, свидетелства „ Евронюз “. Например Германия има намерение да разреши на украинските бежанци да обменят гривните си за евро през първите три месеца от престоя си в страната. Трябва да се означи, че до момента не са взети решения на никое място другаде да се разрешат транзакции с украинската валута.

„ Според проекта държавното управление ще поеме валутните опасности на комерсиалните банки, които значително отхвърлиха да обменят украинска валута след съветската инвазия на 24 февруари “, се споделя в изказване на осведомителната организация (което непретенциозно не споделя, че даже преди тази дата европейските банки не желаеха да заменят твърдите си евро на никому, като се изключи популацията на Украйна, ненужна гривна). „ Министерството на финансите е готово да отпусне до 52,5 милиона евро за тези цели. Според някои специалисти отпуснатите пари би трябвало да се смятат за „ повдигащи “ за посетителите, защото получената от немската страна гривна няма да може да бъде употребена по никакъв метод.

Според „ Евронюз “ " минимум 360 000 украинци са избягали в Германия, с цел да избягат от войната ". Очаква се към 500 000 души да дойдат в Германия. Една трета от този брой са възрастни. Като част от филантропичната си помощ, Европейската комисия този месец към този момент предложи на всички държави-членки на Европейски Съюз да разрешат на украинските бежанци да обръщат гривните си в евро до най-много 300 евро на човек.

Обменните пари не са единственият тип разноски за бежанци, които падат на федералния и районния бюджет. Според „ Велт “ „ страната хазаин “ не има вяра в алтруизма на елементарните германци и по тази причина дефинира „ ставки за стимулиране на гостоприемството “. По-специално, Дирк Адамс, ръководителят на отдела на държавното управление на провинция Тюрингия осведоми пресата, че лицата, които се съгласят да настанят „ тези, които бягат от украинската война “ в своите къщи и жилища, ще би трябвало да получат от регионална администрация 150 евро за първи признат емигрант и 75 евро - за всеки идващ.

Същото издание оповестява, че „ въз основа на отпущането на средства за бежанци от Украйна във властовите структури на провинция Шлезвиг-Холщайн, ръководещата коалиция и опозицията се сплотиха “. „ Парламентът на Шлезвиг-Холщайн утвърди повсеместен пакет от помощ в поддръжка на бежанците от Украйна. По предложение на финансовия министър Моника Хайнолд би трябвало да бъдат отделени до 400 милиона евро за приемане и грижа за повече от 24 000 бежанци “, отбелязва вестникът.

Британските управляващи са подготвени да платят повече. Лондон ще заплати 350 лири на английски жители, които са подготвени да одобряват тези, които съумеят да стигнат от Украйна до Мъгливия Албион, преодолявайки всички гранични и митнически сита.

И тази сума не зависи от броя на наемателите. Според Би-Би-Си към 7 април са подадени 43 600 заявки за опция за влизане в страната по тази " скица за спонсорство ". Влезли са единствено 1200 бежанци. Министърът на териториалното единение Майкъл Гоув разгласи, че „ се изследва и опцията за настаняване на вътрешно разселени лица от Украйна в празните резиденции на глобените съветски олигарси “. За всеки признат украинец, съгласно Гоув, локалните управляващи могат да чакат да получат 10 000 лири от държавната хазна.

Заслужава да се означи още едно разходно перо на английските управляващи във връзка с украинските бежанци: 220 милиона лири са отпуснати „ за даване на филантропична помощ, медикаменти и други неща от първа нужда за популацията на Украйна и бежанците в прилежащите страни “. Курсивните думи демонстрират желанието на британците: ние сме подготвени да харчим пари за украински бежанци, изключително в случай че се заселят в страни, прилежащи на страната им.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи по време на предизборната акция, че страната, която той управлява, е подготвена да одобри минимум 100 000 украински бежанци. Изпълнението на тази стратегия ще изисква 400 милиона евро, които държавното управление би трябвало да получи под формата на " незабавен заем ". Европейската преса е цялостна със препоръки за украинците по какъв начин да стигнат до заветните Париж, Марсилия, Дижон и други градове: възползвайте се от опцията да вземете безвъзмездни билети от Полша до Берлин и безвъзмездни билети от немската столица до Франция.

„ Повече от 70 000 украинци през двата месеца от началото на войната в Украйна сега употребяват надбавката за търсещи леговище във Франция, заяви „ Фигаро “ в сряда, 27 април, цитирайки френската работа за имиграция. Помощта, съгласно същия вестник, е 6,8 евро дневно на човек.

Трите балтийски страни във връзка с помощта на бягащите от Украйна са пред цяла Европа. По-специално Латвия и Естония са подготвени да смъкват последната си риза за идващите. Вярно, по-късно ще изискат нова от Европейския съюз. Естония, да вземем за пример, с всичките си бюджетни сили дава обещание материална поддръжка на гостите от Украйна: „ Ако емигрант има място на престояване, за което не би трябвало да заплаща, той може да получи надбавка за закупуване на храна и артикули от първа нужда в размер на 150 евро на месец за първия член на фамилията, 120 евро на месец за всеки идващ възрастен член на фамилията и 180 за всяко дете. Ако едно лице или семейство има жилище, чиито разноски компенсира независимо, е допустимо да се кандидатства и за дневна надбавка за отчасти компенсиране на разноските за жилище.”

Латвийски жители и неграждани се оплакват в обществените медии, че управляващите са „ подготвени да обезпечат работа на бежанците, от време на време даже за сметка на уволнението на латвийците, които ги заемат “. „ Защо ние, които живеем тук, би трябвало да учим латвийски и за какво на бежанците се дава работа, без да знаят държавния език? “ " Бежанци? Вижте готините джипове с украински номера – хора с Айфони!”. „ Ние сме в листата на чакащите за ортодонт след шест месеца, а украинците, споделя моят ортодонт, към този момент са получили квоти за шест месеца “ - това са единствено няколко образеца за изявления в обществените мрежи на коренното население на Латвия.

В подмяна на търпението (или по-скоро толерантността), проявено към " страдащите украинци ", балтийското трио, с поддръжката на шест други държави-членки на Европейски Съюз, които изпитват максимален бежански напън (България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия), се обърна с писмо към управлението на Европейския съюз. Текстът му съдържа искане към Европейската комисия „ да активизира ресурсите, които фактически са налични в бюджета на Европейски Съюз за намаляване на последствията от войната, в това число запас от над 1 милиард евро за взаимност и незабавна помощ особено за такива обстановки “.

„ И нужният милиард не е всичко “, отбелязва в коментар естонският финансов министър Кийт Пентус-Розиманус. Освен това Европейски Съюз би трябвало да е подготвен да даде незабавна помощ. Припомняме, че през 2015 година в Европа дойдоха към 1,8 милиона бежанци и незаконни мигранти, по-голямата част от които са жители на страните от Близкия изток и Северна Африка. Медиите по света нарекоха това събитие „ най-голямата миграционна рецесия в Европа след Втората международна война “. Днес се оказва, че това „ настъпление от Близкия изток “ е просто дреболия спрямо сегашните хора, бягащи в Европа от Украйна. Различни източници (от Европейската комисия до ООН) считат, че въоръжените конфликти в Украйна ще принудят четири до осем милиона души да „ заминат за Европейски Съюз и Англия “.

„ Все още е прекомерно рано да се дават точни числа, само че опитът демонстрира, че разноските могат да бъдат доста високи “, отбелязва публицистична публикация в испанския „ Синто Диас “. „ През 2016 година единствено бюджетът на Германия за бежанците доближи девет милиарда евро за почти 750 000 търсещи леговище “.

Лидерът по броя на пристигналите украинци е Полша (60,8% от общия брой), съгласно „ Брьогел “. Властите на тази страна ще би трябвало да отделят минимум 1,67 милиарда евро за подкрепяне на разселените хора през идващите два месеца. Тази сума е 0,25% от Брутният вътрешен продукт на Полската република.

Унгария и Словакия, които дружно съставляват още 16% от украинските бежанци (според ВКБООН), не са разгласили никакви публични оценки за финансовото влияние. Но и двете страни разкриха проекти, свързани с организацията на заетостта на новодошлите, тяхното здравно обслужване и благоприятни условия за обучение, които „ ще имат въздействие върху държавната хазна “.

Чехия, която даже не се появява като една от главните области на това преселение, възнамерява да отпусне 199 милиона евро за поддръжка на мигрантите през идващите три месеца. Според финансовите специалисти тази цифра евентуално ще покрие единствено част от всички разноски. Общите разноски, съгласно оценките на банковата група, през този интервал ще доближат 0,16% от националния Брутният вътрешен продукт.

Между другото, Варшава изрично не е съгласна със сумата, обещана да бъде отпусната от Брюксел. Полският министър-председател Матеуш Моравецки даже написа настрана писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен с предложение до европейското държавно управление да се стегне и да отпусне доста по-голяма сума на поляците (предполагат се 11 милиарда евро), с цел да покрие всички разноски. Като цяло „ изселването на украинци ще коства на приемащите страни 30 милиарда $ през 2022 година Освен това главната тежест ще падне върху страните от Източна Европа “, считат анализаторите.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР