Европа не ще може да разчита напълно на Вашингтон за

...
Европа не ще може да разчита напълно на Вашингтон за
Коментари Харесай

Германия настоява за собствена европейска отбрана

Европа не ще може да разчита изцяло на Вашингтон за своята защита, даже в случай че претендентът на демократите Джон Байдън завоюва изборите в Съединени американски щати. Това съобщи немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер, написа европейската редакция на списание Politico.

В изявление, излъчено в интернет, министърът съобщи, че Съединени американски щати ще останат фокусирани върху Китай даже в случай че Байдън победи в изборите сегашния президент Доналд Тръмп през ноември, което значи, че Европа би трябвало да продължи да създава лична система за защита.

" Дори в случай че Джо Байдън завоюва - което сигурно ще значи, че ще се разбираме между тях по друг метод - не би трябвало забравяме, че има някои визии, които се споделят от огромна част от американската политическа класа, да вземем за пример Китай или оправянето с Русия, където бих загатнала плана " Северен поток-2 ", сподели министърът.

По думите на Крамп-Каренбауер съперничеството сред Китай и Съединени американски щати ще продължи, даже в случай че Байдън стане президент.

" А това непроменяемо води до въпроса (...) дали позицията на Съединени американски щати е такава, в която те могат да поддържат наличие на два фронта и да си разрешат разноските от това - с други думи в Европа и в индийско-тихоокеанския район ".

Тя сподели също, че немското председателство на Европейския съюз, което стартира предходната седмица, работи по завършването на работата по предложение, което ще разреши на страните отвън Европейски Съюз да вземат участие във военни планове, работещи в границите на Програмата за непрекъснато структурирано съдействие (PESCO) на блока.

" Това е значимо за бъдещото съдействие с Обединеното кралство, само че и със Съединени американски щати ", сподели тя.

По думите на министъра изместването на фокуса на Съединени американски щати към Азия значи, че е " за наше положително да създадем бърз и по-добър напредък за Европа " що се отнася до отбранителните политики.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР