Европа, която беше заинтересована повече да има споразумение с Великобритания,

...
Европа, която беше заинтересована повече да има споразумение с Великобритания,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Брекзит без сделка ще е катастрофа

Европа, която беше заинтригувана повече да има съглашение с Англия, в този момент е втвърдила позицията си и сякаш е повече склонна да има Брекзит непременно, т.е. и без съглашение. Това ще бъде пагубно. Това съобщи пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите й Англия ще загуби даже възможното си привилегировано отношение – по този начин, както имат страни към Европейски Съюз, които не са членове, само че в някои със съглашения, дружно с Европейски Съюз, упражняват избран тип политики и се употребяват от привилегии.

Един корав Брекзит значи извънредно висока и скъпа цена. Никой не може да пресметна какви ще бъдат загубите както за жителите на страната, по този начин и за европейските жители. След гласуването в английския парламент е ясно едно – всички предварителни диалози с Англия от страна на европейските страни, всички предварителни сделки и ангажименти – за съблюдаване на права на служащи, на учещи от едната или другата страна отпаднаха единствено с едно гласоподаване. В момента, в който страната няма да бъде част от вътрешния пазар или в омекотен режим и излезе от митническия съюз, даваме си сметка какво ще се случи и във връзка с цени и търговски взаимоотношения, разяснява Йотова.

„ Тереза Мей носи доста тежък политически багаж сега. Тя направи няколко основни неточности “, изрече мнение Илияна Йотова.

Йотова е разтревожена за правата на нашите сънародници на Острова. Според нея България, дружно с други страни, които имат съществени диаспори във Англия, би трябвало да сложи избрани условия пред страната за спазването на правата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР