“Европа има нужда от над 320 000 ИТ специалисти още

...
“Европа има нужда от над 320 000 ИТ специалисти още
Коментари Харесай

Първата онлайн академия за cloud специалисти в България предоставя безплатни обучения за всички

“Европа има потребност от над 320 000 ИТ експерти още в този момент. До 2020 година техният брой ще се усили до половин милион ”, споделя еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел. Една от най-търсените и значими длъжности е експерти в областта на облачните технологии. Именно такива експерти ще се основават в първата онлайн академия, която към този момент приема записвания.



Microsoft Certification Lab е основана от Microsoft в партньорство с българската компания Coursedot. Целта на академията е да основава сертифицирани експерти по облачни технологии на международно равнище по допустимо най-достъпния метод.

Затова Microsoft Certification Lab ще предлага безвъзмездни образования, на които може да се запише всеки искащ – от независими програмисти, по този начин и цели ИТ екипи на компании.

Онлайн курсовете към този момент са отворени и нямат ограничавания в броя на записалите се. Академията предлага и присъствена форма на образование, като курсовете се организират в Microsoft Innovation Center в Sofia Tech Park.

Присъственото образование е на групи  до 16 души, като първата група към този момент е запълнена и образованията започват на 28 май 2018г.. В взаимозависимост от интереса към присъствената форма, ще се провеждат и още групи на всеки 2 или 3 месеца.

Microsoft дава обучителната среда за присъствените курсове и опция за сертификация по най-новите трендове и технологии. Coursedot обезпечава организацията на образованията, както онлайн, по този начин и на присъствените курсове.

За стеснен интервал от време всички курсове ще са безвъзмездни. След това те ще костват не повече от 100 евро всеки. Платформата към този момент разполага с над 100 образования за облачни технологии и по-конкретно Microsoft Azure. Има и курсове за Office 365, програмиране на C#. Онлайн академията предлага и образования в областта на изкуствения разсъдък, киберсигурност, машинно образование и други Всеки курс разполага с цялостния комплект информация, спомагателни извършения и проби.

Първите 20 участника, които завършат онлайн курс сполучливо, ще получат и безвъзмезден достъп до финалните изпити за узаконяване, обезпечени от Microsoft България. За останалите таксата ще е сред 70 евро и 90 евро, според от курса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР