Европа и светът са в криза, а българското производство расте.

...
Европа и светът са в криза, а българското производство расте.
Коментари Харесай

Борисов: Светът е в криза, а бг производството расте

" Европа и светът са в рецесия, а българското произвеждане пораства. През септември Евростат регистрира нарастване с 2,3% на промишленото произвеждане у нас спрямо август 2020 година Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям растеж в целия Европейски Съюз ", написа в профила си във Facebook министър председателят Бойко Борисов и ползва линк към статистика на Евростат.

" Освен това производството в България продължава да е в напредък за пети следващ месец. Нещо, с което не могат да се похвалят доста страни в Европа. Тези позитивни данни идват на фона на невиждана международна рецесия. Производството в границите на целия Европейски Съюз е в застой, а при страните в Еврозоната се утежнява.

Няколко дни чувам съперниците ни по какъв начин сме пропуснали време през лятото. Докато те единствено приказваха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и служащите с редица ограничения и стопанската система не спря да работи. Строихме пътища и фабрики. Докато претендентите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората.

И европейската статистика го демонстрира. Благодарение на бързата метаморфоза и натискът върху здравната система понижа. Сигурен съм, че лекарите ще се оправят. Аз и държавното управление имаме уговорката да извадим страната от рецесията. Съдейки по данните до момента, очевидно сме на прав път! ", приключва поста си Борисов
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР