Европа е разбрала посланието, че ако нарича Турция окупатор“, Анкара

...
Европа е разбрала посланието, че ако нарича Турция окупатор“, Анкара
Коментари Харесай

Ердоган: ЕС да чуе внимателно думите на Борисов

Европа е схванала посланието, че в случай че назовава Турция „ окупатор “, Анкара ще отвори вратите си за бежанците.

Тази оценка направи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул.

По-рано през вчерашния ден следобяд той анонсира, че Турция желае допустимо най-скоро да завърши военната интервенция, само че тя ще се разшири към Айн ал Араб (Кобане) и Хасаке. По-късно обаче стана известно, че сирийската държавна войска се насочва към Айн ал Араб и Манбидж.

Най-сериозният отговор на посланието е дал българският министър председател Бойко Борисов, е декларирал Реджеп Тайип Ердоган, предават локални медии. Турският държавен глава е цитирал българския министър председател, че Турция е по-близо до България, в сравнение с Брюксел. По думите на Ердоган Европейският съюз би трябвало да обърне внимание на тези изявления.

Според турския президент кюрдските Сили за национална отбрана в Сирия нервират Съединените щати и Запада с реториката, че може терористи от групировката „ Ислямска страна “ да избягат от плен. По думите му това е „ дезинформация. “

Тези страни, които считат, че ще възпрат Турция със закани за стопански наказания, се лъжат, безапелационен беше по-рано през вчерашния ден турският президент на конференция в Истанбул. Реджеп Тайип Ердоган отхвърли всички апели за ходатайство сред Анкара и сирийските кюрдски обединения, отправени от международни водачи.

Части на сирийската войска напредват към Кобане, с цел да се опълчват на турското нахлуване и ще дойдат там тази нощ. Новината беше доказана както от сирийската държавна информационна организация САНА, по този начин и от локални кюрдски командири. Сирийски държавни елементи са се насочили и към Манбидж и Ракка.

Източници оповестяват, че американските военни се изтеглят от постовете си край Кобане. По-рано през вчерашния ден секретарят по защитата Марк Еспър заяви, че Вашингтон изтегля всички свои военнослужещи от Сирия.

Турските и сирийски сили са овладели центъра на Тел Абияд, оповестяват турски източници. Военното министерство в Анкара твърди, че е била сложена под надзор и автомагистралата М4. Артерията е основна, тъй като свързва регионите в Северна Сирия по линията изток-запад.

Броят на убитите кюрдски бойци е 525 съгласно турското военно министерство. Сирийските демократични сили удостоверяват единствено за 76 свои убити.

64 сирийски цивилни са изгубили живота си до този миг, предава Сирийската обсерватория за правата на индивида. Според другите източници ранени са няколкостотин. От турска страна починалите цивилни са 18, други 147 са били ранени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР