Еврокомисията предложи днес Европейският съюз да прекрати вноса на руски

...
Еврокомисията предложи днес Европейският съюз да прекрати вноса на руски
Коментари Харесай

Еврокомисията обяви какъв е новият икономически удар по Русия

Еврокомисията предложи през днешния ден Европейският съюз да приключи вноса на съветски нефт, още съветски банки да бъдат изключени от системата за интернационалните разплащания SWIFT, както и да спре излъчването на три съветски малките екрани.

Пред Европейския парламент ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че новите наказания се планува да обиден най-голямата съветска банка Сбербанк, както и високопоставени военнослужещи, направили военни закононарушения в Буча и при обсадата на Мариупол. По нейните думи глобите плануват три съветски малките екрани, които не бяха посочени съответно, да не популяризират програмата си в Европейски Съюз нито в ефир, нито онлайн.

По отношение на възбраната на вноса на съветски нефт Фон дер Лайен означи, че тази стъпка няма да бъде лесна и ще се приложи последователно. Предвижда се Европейски Съюз да приключи вноса на съветски недопечен нефт в идващите шест месеца, а на модифициран - до края на годината.

Фон дер Лайен съобщи, че съветският президент Владимир Путин би трябвало да заплати висока цена за жестоката експанзия против Украйна. Искаме Украйна да завоюва тази война, само че и да бъде способна да се възвърне по-късно. Трудно е да се плануват нужните суми - евентуално ще бъдат нужни неколкостотин милиарда евро по оценки на експерти, добави тя. Председателят на Европейска комисия предложи на евродепутатите да стартира работата по подготовката за бъдещото възобновяване на Украйна след войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР