Еврокомисията е подписала договор от името на страните-членки на ЕС

...
Еврокомисията е подписала договор от името на страните-членки на ЕС
Коментари Харесай

Астра Зенека ще доставя ваксини за Евросъюза

Еврокомисията е подписала контракт от името на страните-членки на Европейски Съюз с английския фармацевтичен колос " Астра Зенека " (AstraZeneca) за доставката на минимум 300 милиона дози от нейната евентуална ваксина против новия ковид, съобщи Ройтерс, представена от dir.bg.

Това е първият по рода си контракт, подписан от съюза.

Споразумението планува алтернатива за пазаруване на 100 милиона спомагателни дози, които да бъдат разпределени съгласно популацията на страните-членки.

Преди дни " Астра Зенека ", която създава ваксина против новия ковид взаимно с учени от Оксфордския университет, е пристъпила към първата фаза на тествания във Англия на лекуване въз основата на моноклонални антитела (mAb), оповестиха Ройтерс и ТАСС, базирайки се на фармацевтичната компания.

Целта на клиничните тествания на препарата AZD7442 - композиция от две моноклонални антитела, е да открият дали той е безвреден и се понася добре.

В проучването са включени 48 здрави доброволци на възраст сред 18 и 55 години.

Моноклоналните антитела имитират естествени антитела, създавани от организма за битка с инфекции. Те могат да се синтезират в лаборатория за лекуване на заболявания. Сред актуалните им приложения са в битката против някои типове рак.

" Астра Зенека " получи този месец позволение да организира в Русия третата фаза от клиничните тествания на имунизацията си AZD1222 за профилактика на коронавирусна зараза при възрастни хора. Тестовете с присъединяване на 150 души ще бъдат осъществени в четири лечебни заведения в Санкт Петербург и Москва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР