Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон пристига в сряда в

...
Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон пристига в сряда в
Коментари Харесай

Еврокомисар идва у нас, пришпорва ни за Украйна

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон идва в сряда в България за среща с отбранителната промишленост, оповестиха от Европейската комисия за Българска национална телевизия. Целта на визитата е да насърчи оръжейния отрасъл да усили бързо индустриалния си потенциал, с цел да има муниции за Украйна.

Миналата седмица на неофициалната среща на военните министри в Стокхолм беше обсъждан проект за увеличение на финансирането за муниции за Украйна с още 2 милиарда евро. Бретон и посланик номер едно на Европа Жозеп Борел оповестиха, че Европейски Съюз ще отговори готви координирано на потребностите на украинската войска, която страда от липса на боеприпаси.
-->
Планът включва неотложно даване на муниции от наличните национални ресурси, консолидиране на търсенето посредством взаимен контракт на Европейски Съюз от името на държавите-членки и всеобщо увеличение на индустриалния потенциал в самия Европейски Съюз.

Очаква се Бретон да посети 11 страни членки с отбранителна промишленост, с цел да ги прикани да усилят бързо производството си. В петък той ще бъде в Чехия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР