Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон пристига в България за

...
Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон пристига в България за
Коментари Харесай

Еврокомисар в България, притиска ни за оръжие за Украйна

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон идва в България за среща с отбранителната ни промишленост. Посещението ще е на следващия ден, а задачата да се насърчи оръжейният отрасъл да усили бързо индустриалния си потенциал, с цел да има муниции за Украйна.

Това оповестява Българска национална телевизия, базирайки се на информация от Европейската комисия.

Тиери Бретон съобщи през вчерашния ден, представен от Франс прес, че тази седмица ще посети България и Словакия, с цел да постави старания локалната оръжейна индустрия " да усили доста бързо производството ", и да прикани индустриалците да усилят индустриалния си потенциал.
 Димитър Стоянов: Не е загадка, че сме изнасяли оръжие за Украйна през трети страни
Димитър Стоянов: Не е загадка, че сме изнасяли оръжие за Украйна през трети страни

Оръжейния бизнес се храни от спорове

Миналата седмица на неофициалната среща на военните министри в Стокхолм беше обсъждан проект за увеличение на финансирането за муниции за Украйна с още 2 милиарда евро. Бретон и Жозеп Борел оповестиха, че Европейски Съюз ще отговори готви координирано на потребностите на украинската войска, която страда от липса на боеприпаси.

Планът включва неотложно даване на муниции от наличните национални ресурси, консолидиране на търсенето посредством взаимен контракт на Европейски Съюз и всеобщо увеличение на индустриалния потенциал в самия Европейски Съюз.

Очаква се Бретон да посети 11 страни членки с отбранителна промишленост, с цел да ги прикани да усилят бързо производството си. В петък той ще бъде в Чехия.

Припомняме, че украинският външен министър Дмитро Кулеба удостовери пред немския вестник Die Welt , че България е предоставила помощта.

България остана в историята с позицията си да бъде единствената страна от НАТО, с изключение на Унгария, която не доставя оръжие. И до този миг. Това, което обществеността не знае е, че по време на пътуването до Киев българското държавно управление с министър председател Кирил Петков към този момент е било.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР