Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще

...
Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще
Коментари Харесай

Мария Габриел ще води листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите

Еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел ще води листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за идните европейски избори на 26 май. Двете партии показаха през днешния ден претендентите си за членове на Европейския парламент на особено събитие в зала 6 на НДК.

На първите места в листата са надлежно досегашните евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов.

На 6-то място е претендентът от Съюз на демократичните сили Александър Йорданов, на 7-мо - министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, на 8-мо - евродепутатът Емил Радев, на 9-то националният представител Ивелина Василева.

Останалите в листата са Марин Захариев - заместник-кмет на Смолян, Иво Ралчовски - доктор и общински консултант във Враца, националният представител Младен Шишков, новите лица Николай Диков, Камен Костов и Йоана Йончева-Фильова и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков. На последното 17-то място е Илия Лазаров от Съюз на демократичните сили - шеф на кабинета на президента на България от 1997 година до 2002 година Петър Стоянов.

Кандидатите бяха показани от заместник-председателя на ГЕРБ и ръководител на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Вярвам, че ще дадете всичко от себе си ГЕРБ да има 8-9 евродепутати, обърна се той към претендентите. Цветанов разгласи, че ГЕРБ ще се записва първа на идните европейски избори и благодари на младежите от ГЕРБ, които от 9.00 часа са пред постройката на ЦИК.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова подсигурява поддръжката на парламентарния тим на ГЕРБ за европейския тим на ГЕРБ, тъй като единствено по този начин могат да реализират победа, която ще е значима за България и за Европа. Важно е да имаме и мощен капитан, подобен е нашият министър председател Бойко Борисов, уточни тя и означи, че Борисов се вслушва в здравите инстинкти на народа.

На представянето на претендентите за Екологичен потенциал участва министър председателят и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, депутати и членове на ГЕРБ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР