Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че вратата е затворена

...
Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че вратата е затворена
Коментари Харесай

ЕС няма да преговаря със САЩ, предупреди Брюксел

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че " вратата е затворена " за договаряния със Съединени американски щати за митата, оповестяват международни организации.

Вчера Съединени американски щати оповестиха, че постановат мита върху импорт на стомана (25%) и алуминий (10%) от Европейски Съюз, Мексико и Канада.

 Съединени американски щати постановат тежки мита върху стоманата и алуминия от Европейски Съюз, Канада и Мексико
Съединени американски щати постановат тежки мита върху стоманата и алуминия от Европейски Съюз, Канада и Мексико

25 % за стоманата и 10 % за алуминия

Малмстрьом акцентира, че Европейски Съюз " няма да влиза в договаряния " с Вашингтон . Тя добави, че Европейски Съюз приготвя ответни мита върху американски артикули за 2,8 милиарда евро , само че този лист може да бъде уголемен. Еврокомисарят оправда контрамерките, разяснявайки, че Европейски Съюз не желае ескалиране на обстановката , само че " да не се отговори би означавало приемане на митата ", които Брюксел преглежда като противозаконни.

Малмстрьом предизвести, че ограниченията на Съединени американски щати " също ще обиден американската стопанска система, американския консуматор, ще накарат Съединени американски щати да премислят " дейностите си. Според нея китайските политики на дъмпинг и пренасищане на пазара са причина за обстановката , само че тя отхвърли да го назова " комерсиална война ", отбелязвайки, че " ние към момента не сме там ".

Еврокомисарят загатна, че е допустимо Съединени американски щати да наложат мита върху коли , което би довело до големи вреди. Тя прикани другите страни да стачкуват в Световната комерсиална организация, с цел да окажат спомагателен напън върху Вашингтон.

Съединени американски щати играят " доста рискова игра " , предизвести тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР