Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан изрази съжаление от недостига на

...
Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан изрази съжаление от недостига на
Коментари Харесай

Йоханес Хан: За Македония референдумът е избор между бъдеще и изолация

Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан изрази страдание от дефицита на национално единение към референдума в Македония за Договора от Преспа и прикани македонците да употребяват правото си на глас, с цел да оформят личното си бъдеще и това на страната, съобщи МИА.
Според еврокомисаря за Македония референдумът е избор сред бъдеще, обърнато към Европейски Съюз, и изолираност. „ Това е избор сред път, ориентиран към бъдещето на интеграцията в Европейски Съюз с съответни изгоди за жителите като върховенството на закона, атрактивност за задграничните вложители и повече и по-добри работни места и път, който върви към изолираност, застоялост и пропускане на неповторим късмет за усъвършенстване и прогрес в основни района “, сподели Хан.
Хав опълчи националистическите концепции, които владеят някои среди в Македония, и евроатлантическата ориентировка: “-Изборът е сред придържане към старите националистически концепции или приемане на бъдеще на страната с промени и с интеграцията в Европейски Съюз и НАТО като последна стъпка. Това не се постанова от Европейски Съюз или от интернационалната общественост. Евроатлантическата интеграция е посочена от дълго време като стратегическа цел на страната. Гражданите би трябвало да решат дали тази вероятност с всичките си съответни преимущества ще се реализира или не “, споделя Хан.
Той се надява, че жителите, които към момента не са решили по какъв начин да гласоподават, ще бъдат осведомени за последствията от гласуването.
Сега от жителите ще зависи дали тази вероятност ще се трансформира в действителност, споделя еврокомисарят. „ Споразумението на Бившата югославска република Македония с Гърция по отношение на името бе вярно наречено " исторически пробив " от страна на Европейски Съюз и на цялата интернационална общественост. То отваря пътя за разрешаване на спор, траял съвсем три десетилетия и който освен засенчи двустранните връзки на двете страни, само че също по този начин съставлява голяма спънка за присъединението към Европейски Съюз и НАТО на БЮРМ “, сподели Хан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР