Еврокомисарите ще приемат на днешното си заседание набор от инструменти,

...
Еврокомисарите ще приемат на днешното си заседание набор от инструменти,
Коментари Харесай

Еврокомисията приема мерки срещу високата цена на тока

Еврокомисарите ще одобряват на днешното си съвещание набор от принадлежности, с които да реагират на повишението на цените на силата.

Колегиумът на комисарите ще изготви официално съобщение, в което ще проучва обстановката сега, ограниченията в кратковременен аспект, които да бъдат подхванати в страните-членки, както и стъпките за по-голяма резистентност на енергийните системи в средносрочен проект.

Източник от Европейската комисия напомни, че на този стадий има повишение на цените на силата на едро с над 200 на 100. Както към този момент означи еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон, те ще порастват до април, като след това се чака да спадат, само че ще бъдат променливи до края на зеления преход.

„ Това е знак, че би трябвало да ускорим прехода ни към зелена сила, защото сме мощно подвластни от вноса на твърди горива, 97 на 100 от нефта и 90 на 100 от газа също са импорт “, напомнят от Комисията. Оттам считат, че би трябвало да се подкрепят енергийно бедните, като ограниченията би трябвало да бъдат обратими и да не подлагат на риск прехода към зелена сила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР