Евродепутатът стартира подписката през лятото на 2022 г. след поредната

...
Евродепутатът стартира подписката през лятото на 2022 г. след поредната
Коментари Харесай

Андрей Новаков внесе в ЕП над 44 000 подписа срещу опашките по границите

Евродепутатът започва подписката през лятото на 2022 година след следващата рецесия с блокирани камиони на граничния пункт Русе - Гюргево

Евродепутатът Андрей Новаков внесе в Европейския парламент петиция с 44 247 подписа с искане да бъде въведен общоевропейски норматив от приблизително 1 минута за обработка на тежкотоварни коли на вътрешноевропейските граници. Инициативата на българския евродепутат от ЕНП / ГЕРБ идва в отговор на честите тапи на Граничен контролно-пропусквателен пункт и километричните опашки от камиони, породени от дългото време за очакване и закъсненията, свързани с инспекции и надзор на документите, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Новаков започва подписката през лятото на 2022 година след следващата рецесия с блокирани камиони на граничния пункт Русе - Гюргево. Събирането на подписите лиши шест месеца и бе извършено на територията на цялата страна. Предстои Комисията по петиции на Европейския парламент да се произнесе по отношение на бъдещите стъпки за нейното разискване и гласоподаване.

В текста на петицията се акцентира, че километричните тапи оказват негативно влияние и върху действието на вътрешния пазар на Европейски Съюз, попречват напредването сред държавите-членки, компрометират здравето и изискванията на труд на водачите. Отделно казусът има директно въздействие върху качеството и чистотата на въздуха, шума и замърсяването, риска от ПТП и увреждането на пътната инфраструктура, която не е пригодена за тази активност на тежкотоварния трафик.

Андрей Новаков е евродепутат за втори следващ мандат. Сектор " Транспорт “ заема значимо място в работата му, като в годините до момента той се ангажира трайно със отбрана на националния интерес и позицията на българските водачи в дебата за европейското законодателство " Пакет Мобилност “. Новаков е също координатор на ЕНП в Комисията по районно развиване и взе участие в още три парламентарни комисии - Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по превоз и туризъм (TRAN), и Комисията по бюджетен надзор (CONT).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР