Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев заклейми забраната на правителството на

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев заклейми забраната на правителството на
Коментари Харесай

Андрей Ковачев заклейми забраната на правителството на Словения да се почитат жертвите на комунистическия режим

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев жигосах възбраната на държавното управление на Словения да се почитат жертвите на комунистическия режим. Срамното държание на про-югославското пост-комунистическо словенско държавно управление да забрани почитането на жертвите на комунистическия режим беше тематика на съвещание на Комисията по петиции в Европейския парламент по искане на над 2000 почтени словенски жители, възмутени от тези невиждани дейности.

“Жертви на титовския комунизъм са и десетки хиляди българи, а той е отговорен и за ужасяващия тероризъм против всички българи в окупираната от Югославия част на Македония. " споделя Ковачев. Той изрази безапелационната си поддръжка за подписалите петицията от Словения, като цитира признатия на 17 януари 2024 година отчет на Европейския парламент по отношение на европейското историческо схващане.

“Демократично мислещите хора постоянно се прекланят пред всички жертви - както на фашизма и националсоциализма, по този начин и на комунизма. За страдание от другата страна има чудовищно двуличие, разделящо жертвите. Левите в никакъв случай не почитат жертвите на комунизма, тъй като и до през днешния ден те се прекланят пред комунистическите идеали! Това, за жалост, е годно както в България, по този начин и в Словения. " заключава Андрей Ковачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР