Евродепутатът от ДПС, който е и постоянен докладчик за Република

...
Евродепутатът от ДПС, който е и постоянен докладчик за Република
Коментари Харесай

Кючюк се срещна с външния министър на Македония, какво се разбраха

Евродепутатът от Движение за права и свободи, който е и непрекъснат докладчик за Република Северна Македония Илхан Кючюк, се срещна през днешния ден в Брюксел с външния министър на страната Буяр Османи.

„ Изборите в България и Северна Македония приключиха, в този момент чакаме да стартират действителни договаряния за решение на двустранните въпроси. По време на предизборната акция нашата политическа мощ неведнъж съобщи своята недвусмислена поддръжка за незабавното започване на договарянията за присъединение на страната към Европейски Съюз. За Движение за права и свободи това е най-хубавата геостратегическа инвестиция в района и гаранция за сигурността и мира на Западните Балкани, и ние ще продължим да работим в тази посока. “, безапелационен бе Кючюк по време на срещата.

По думите му с ясна визия и активизиране за договаряния и от двете страни, България и Северна Македония ще намерят компромис и ще станем очевидци на позитивен процес на събитията.

От своя страна министърът на външните работи Буяр Османи изрази вяра, че през декември срещите и контактите ще бъдат засилени, с цел постигане на съответни резултати, които са в интерес и на двете страни. Външният министър удостовери и уговорката за прогрес в процеса на европейска интеграция, районно съдействие и добросъседство в Западните Балкани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР