Евродепутатът изненада Скопие с предложението си за драконовски наказания при

...
Евродепутатът изненада Скопие с предложението си за драконовски наказания при
Коментари Харесай

Евродепутатът изненада Скопие. Драконовски наказания

Евродепутатът изненада Скопие с предлагането си за драконовски санкции при език на ненавист от страна на комшиите.

Подкрепям самодейността на Димче Ямандиев от Велес и други македонски българи за основаване на опция за лишаване на българско поданство на хора, получили такова по генезис, които са носители на диалект на ненавист против България и българите, заяви на страницата си във Facebook евродепутатът Андрей Ковачев.
-->
В обществената мрежа от името на страницата „ Българи от Македония – Димче Ямандиев “ се насочва апел до всички държавни и неправителствени организации и жители на Република България да се причислят към самодейността, разяснява Българска телеграфна агенция.

„ Призоваваме държавните институции да започват процедура по отнемане от българското поданство на всички лица, жители на Република Северна Македония, за които има неоспорими доказателства, че популяризират ненавист и правят закононарушения от ненавист по отношение на България, българите или хора с българско съзнание “, се споделя в апела на „ Българи от Македония “.

Андрей Ковачев припомня, че от години няколко пъти персонално е сезирал българските управляващи с оферти в същата посока. Крайно време е всички отявлени българофоби в Република Северна Македония (РСМ), придобили българско поданство на база потвърден от самите тях български генезис и заявено българско съзнание, да бъдат оповестени в обществен указател и последното да им бъде отнето, написа евродепутатът.

Тези хора, изключително такива, заемащи обществени длъжности, политици, министри, депутати, кметове, публицисти или елементарни политикани би трябвало да бъдат разобличени и за това, че са взели поданството на страна, която ненавиждат и ненавиждат, само че за която лъжат своите почитатели, че нямат такова, счита Ковачев.

В същото време, прибавя той, е нужно улеснение на приемането на българско поданство за нашите добросъвестни сънародници, въвеждането на гала и обществен указател. Това са задания пред новото Народно заседание, добавя евродепутатът.

Ковачев припомня още, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС към този момент внесе сходен законопроект в предходния парламент. Според него тези промени би трябвало незабавно да бъдат признати от идващото Народно заседание.

Позицията на Андрей Ковачев идва ден откакто доста българи не съумяха да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в Скопие поради часове закъснение на граничния пункт „ Деве хълм “. Някои от тях бяха задържани и бити и даже наказани на санкции. Сред наказаните е и народен представител на „ Възраждане ” в два Народното събрание.

Обяснението на управляващите в Северна Македония бе, че имало срив в компютърната система на граничния пункт, а задържаните заплашили националната сигурност на РСМ. Оказа се обаче, че казусът с тока е единствено от едната страна на границата – македонската.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР