Евродепутатът Илхан Кючюк обвини България, че използва санкциите на САЩ

...
Евродепутатът Илхан Кючюк обвини България, че използва санкциите на САЩ
Коментари Харесай

ДПС обвини България в ЕС за списъка по закона "Магнитски"

Евродепутатът Илхан Кючюк упрекна България, че употребява глобите на Съединени американски щати по закона " Магнитски " като предлог за  свръхрепресии против лица и компании. пред Европарламента в Страсбург той употребява спор по европейския аналог на закона " Магнитски ", за да нападне българските управляващи, че извращават смисъла на глобите против корумпирани лица и компании. Според него те се възползват от санкциите като " инструмент за свръхрепресии и нарушение на човешките права и свободи ".

Илхан Кючюк се въздържа да уточни имена на наранени лица и компании, измежду които попада някогашният народен представител от гражданската квота на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Изказването обаче звучеше като негова отбрана.

Той посочи, че американският закон " Магнитски " няма деяние на територията на Европейския съюз, което опонира с позицията на Съединени американски щати, че той е световен закон (както се и нарича). Истината е, че българите са първите граждани на Европейски Съюз, глобени по него.

Според Кючук налагането на национални наказания от някои страни в Европейски Съюз като продължение на американските ограничения е " в жестоко несъгласие както с вътрешното им законодателство, по този начин и с общностното право ". Той уточни, че засяга България, без да назове други страни. Евродепутатът призова да не се позволява по същия метод " превратно пояснение на европейския аналог " на закона " Магнитски ". Според него глобите не трябва да се трансформират в " търпяно свръхнаказание, без виновността да е потвърдена от самостоятелен правосъден орган след преценка на всички обстоятелства и доказателства ".

В в допълнение съобщение от офиса на Кючюк, представено от " Дневник ", се споделя, че " макар че служебното българско държавно управление е наясно с европейската регулация и неприложимостта на глобите на територията на България, това държавно управление сътвори така наречен черен лист на лица и компании, свързани съгласно него със глобените жители. Това сътвори причина, от една страна, за безспорен административен произвол и, от друга, накърни в такава степен правата на глобените и на обвързваните с тях сдружения, че ги сложи в практическа неспособност да имат какъвто и да било контакт с държавните органи в личната си страна. "

Обяснението на българските управляващи е, че държавни институции и финансовият бранш би трябвало да бъдат предпазени от възможни отрицателни последствия, в случай че продължат да работят с компании на Делян Пеевски или Васил Божков. Такава е и една от задачите на Глобалния закон " Магнитски " - да подтиква други страни да подхващат ограничения за битка с корупцията, а бизнесмените да преценяват дали да рискуват изключване от бизнес със Съединени американски щати и от международната мрежа за доларови интервенции.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР