Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ е сред европейските политици, които

...
Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ е сред европейските политици, които
Коментари Харесай

Илхан Кючюк номинира Зеленски за Нобеловата награда

Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ е измежду европейските политици, които в отворено писмо, адресирано до Нобеловия комитет, предложиха украинския президент Володимир Зеленски за Нобелова премия за мир.

„ Светът е шокиран от облиците на война, идващи от Украйна. Милиони фамилии в този момент живеят в боязън, домовете и средствата им за прехранване са застрашени от бомбардировки и нахлуваща войска. Свидетели сме на смелостта на украинските жители да устоят на тази война, водена против тях от Руската федерация. Вярваме, че в този момент е моментът да покажем на народа на Украйна, че светът е на тяхна страна. “, пишат в писмото европейските дипломати.

В писмото групата изиска срокът за номиниране да бъде продължен до 31 март, с цел да може Зеленски и народът на Украйна да бъдат прегледани като номинация за нобеловата премия.

Бюрото на партия АЛДЕ, управлявана от Илхан Кючюк, преди дни предприе незабавни дейности за даване на краткотрайно участие на „ Sluha Narodu “, партията, учредена от президента Володимир Зеленски.

Това за следващ път потвърждава поддръжката на либералите за Украйна и украинските жители, които всекидневно се сблъскват с съветската експанзия, борейки се за европейските полезности.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР