Евродепутатът Андрей Ковачев поздрави всички 180 народни представители (без нито

...
Евродепутатът Андрей Ковачев поздрави всички 180 народни представители (без нито
Коментари Харесай

Евродепутат: Това са 120 хил. македонски българи с наше гражданство! Ще го направим, за да ги защитим

Евродепутатът Андрей Ковачев поздрави всички 180 народни представители (без нито един срещу или въздържал се), които гласоподаваха на първо четене измененията в Закона за българското поданство. В профила си във фейсбук той разгласи, че неговата персонална борба от повече от 10 години е на път да стане действителност.
Предвижда се церемонията по приемане на българско поданство да бъде тържествена и обществена, а регистърът на всички получили българско поданство става обществен.
„ С последната смяна, всички наши сънародници от Република Северна Македония, придобили българско поданство през последните 22 години на база на потвърден от самите тях български генезис и декларация за българско съзнание, ще бъдат обществено известни. Така, тези над 120 000 македонски българи, измежду които и доста някогашни и сегашни политици, депутати, министри, кметове, шефове на служби, шефове на партии, притежатели на медии и малките екрани,
публицисти, коментатори, както и техните фамилии ще бъдат обществено предпазени от говора на ненавист и дискриминирането на македонските институции за това, че се усещат българи. Тези от тях пък, които са „ принудени “ да се трансформират в обществени българомразци единствено и единствено с цел да прикрият своя български генезис и съзнание, няма да имат повече причина да го вършат.
Очаквам бързото приемане и на второ четене на измененията на закона! “, написа Ковачев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР