Евелина Апостолова е завършила ПУ Паисий Хилендарски, има магистратура по

...
Евелина Апостолова е завършила ПУ Паисий Хилендарски, има магистратура по
Коментари Харесай

Евелина Апостолова: Ще отворим вратите на Колодрума за дет...

Евелина Апостолова е приключила ПУ " Паисий Хилендарски ", има магистратура по стопанска система, стопанско ръководство, бизнес връзки. Работила е в частна компания, била е шеф на художествена изложба в Пловдив, началник на реклама и маркетинг в Българска национална телевизия - Пловдив, координатор в ГЕРБ - Пловдивска област. На 15 май 2017 година е назначена за заместител регионален шеф. На тази служба работи до 28 май 2021 година От 1 юни 2021 година управлява Оперативна програма " Многофункционална спортна зала Колодрум ".

- Г-жо Апостолова, към този момент шест месеца сте в " Колодрума “. Трудно ли е да се ръководи спортно оборудване в изискванията на пандемията?

- Административният и организационният опит, който имам до момента, ми дадоха самочувствието, че мога да приема предизвикването. Заварих доста добър екип. Подходихме с взаимно доверие и предпочитание за създаване на отличен тим.

За шанс уговорките ми започнаха с „ летящ старт “ - една седмица след поемането на поста организирахме мач от Златната лига по волейбол, незабавно по-късно - интернационален шампионат по таекуондо, през септември - Държавния лично-отборен шампионат по колоездене.

От културните мероприятия с изключение на концерта на световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман в края на май, през юли за следващ път организирахме грандиозния концерт за премиите на БГ Радио.

За всички нас обаче най-голямото тестване бяха срещите от Европейското състезание по волейбол за дами. За първи път от откриването на залата се организира толкоз огромно събитие - и като дълготрайност (20 дни), и като съблюдаване на невижданите противоепидемични ограничения, тъй като събитието беше отворено за аудитория. Виждах системата в деяние, учих новите за мен неща в придвижване.

Смятам, че залата съумя да се наложи като несъмнено място за провеждането на спортни и културни мероприятия в изискванията на Коронавирус ограничавания.

- В каква тенденция съгласно вас би трябвало да се развива „ Колодрума “?

- На 30 август многофункционалната спортна зала навърши шест години от откриването <210>. Остава ни още една доста значима година от първите седем, в които да я наложим като прелестно място за спорт и културни мероприятия.

Факт е, че залата е неповторима

и на Балканския полуостров няма сходен затрупан колодрум, който да дава отговор на всички международни условия за този тип спорт. В нашата зала идват да упражняват тимове от Украйна, Чехия, Румъния, Турция. При нас се организират националните шампионати по колоездене на писта на Румъния.

- Залата е проектирана за над 20 типа спорт. Кои от тях се обрисуват като най-популярни в бъдеще?

- След като направих разбор на събитията и мероприятията от откриването на залата до момента, забелязах, че с всяка година делът на колоездачните тренировки и надпревари се усилва. Това още веднъж демонстрира, че

ползата към залата като закрита колоездачна писта пораства.

Затова и моите старания ще бъдат ориентирани към основаването на отлична връзка както с Българската федерация по колоездене, по този начин и с Министерството на спорта. Целта ни е при нас да се организират надпревари и подготвителни лагери от интернационален сан, с изключително внимание към страните от Балканския полуостров, за които сме единствена опция.

Разчитам извънредно доста на престижа и желанието на кмета Здравко Димитров. Ще се стремя към съставянето на общ календар сред другите спортни федерации, с които да съгласуваме, от една страна, датите за осъществяване на обособените надпревари, а от друга, опциите на Общината за финансово подкрепяне.

Използвам опцията да се обърна към всички федерации за определяне на контакт и разискване на бъдещи задължения.

- Има ли опция учениците да упражняват на " Колодрума "?

- Вече съм провела срещи с шефовете на ОДК-Пловдив Озден Мурадова и на Спортното учебно заведение Ружа Генова по отношение на опциите за образуване на спортни групи с профил „ колоездене “, разпространение на дисциплината и обгръщане на все по-голям брой деца в този здравословен спорт. Имам поддръжката на кмета Здравко Димитров да отворим вратите на " Колодрума " за детския и ученическия спорт и да предоставим опция на младите спортисти да се допрян до огромните звезди в обичания им спорт.

Може да се провеждат срещи сред почитатели и спортисти, демонстративни тренировки с децата от клубовете и още доста хрумвания, които се надявам да бъдат подкрепени както от общинската администрация, по този начин и от цялата общност.

- Често чуваме мнения, че " Колодрума " не е подобаващ за културни мероприятия и изключително за спектакли. Какво е вашето мнение?

- Това не дава отговор на истината. В залата са извършени над 32 културни мероприятия, някои от които - повече от веднъж. Концерти на Крис Норман, „ Легендите “, " Uriah Heep “, Yamato Drummers - японски барабанисти, Лепа Брена, Скандау, Брайън Адамс, „ The Dire Straits Experience “, празненство Метрополис, типичен и фолклорни концерти, балет и опера. Два пъти в залата имаше концерт на Филип Киркоров, Награди БГ Радио, зрелище на „ Большой московский цирк”, концерт за рождения ден на „ Пайнер “.

- Как се справяте с високите сметки за ток и повишаването на всички артикули и услуги? Ще има ли промени на цените на " Колодрума "?

- Не е загадка, че шоковото повишаване на цената на енергоносителите оказва съществено въздействие върху всички цени. В момента се опитваме да създадем оптимално точни планове, макар динамичната конюнктура, по какъв начин това се отразява и на нашите разноски за поддържането на залата, която е извънредно комплицирано от техническа позиция оборудване с непрекъснати разноски за сила. Те няма по какъв начин да бъдат ограничавани. Желанието ми е да създадем по този начин, че минимално да засегнем финансовите ползи на уредници и федерации, само че от друга - да подсигуряваме безкомпромисно сигурността и сигурността на залата.

Като един оптимист се пробвам да се възползвам от рецесията с ограничаващите ограничения (отпаднаха няколко събития за ноември и декември) и да я трансформира във опция

да изчакаме още малко, преди да поправяме цените,

даже и с вярата, че новата година ще донесе усмиряване на пазарите. Искам да създадем тъкмо сметката до каква степен можем да издържим без нарастване или с минимално такова. От страна на Община Пловдив срещаме схващане и ще създадем оптималното цените да бъдат съобразени с пандемичната конюнктура и с опциите на уредниците и спортните клубове.

- Има ли интерес към " Колодрума " за осъществяване на събития през новата година?

- Имаме към този момент запитванията за 2022 година, само че уредниците към момента са внимателни по отношение на фиксиране на дати заради неяснотата към ограничаващите ограничения и упования за промяна на цените. Няколко огромни събития са доказани: 1 и 15 февруари - срещи от Шампионска лига по волейбол - жени; от 1 до 15 март 2022 година - Европейско състезание по борба; при започване на май - концерт на Европейска федерация на оркестрите; на 16-18 септември 2022 година - ДЛОШ шампионат по колоездене.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР