Евелин Банев - Брендо - нелегално у нас. Обявеният за

...
Евелин Банев - Брендо - нелегално у нас. Обявеният за
Коментари Харесай

В България ли е Брендо

Евелин Банев - Брендо - незаконно у нас. Обявеният за интернационално търсене българин е засечен във врачанско напролет на предходната година.  Той отишъл в едно от селата, с цел да завери пълномощие на юрист. Това изясни пред кметът на обитаемото място. Полицията и прокуратурата нямат данни наказаният за наркотрафик да е бил в страната. 

Мистериозната поява на Евелин Банев, по прякор Брендо, е не по-малко изненадваща от мистериозното му изгубване, малко откакто получи 6 години затвор за пране на пари. През 2018 година Брендо беше разгласен за интернационално търсене от българските управляващи, които не го откриха на адреса му, с цел да го отведат в пандиза. Още тогава Румъния го търсеше поради 10-годишна присъда за наркотрафик, а в Италия го чакат 20 години затвор още веднъж поради дрога по аферата " Кокаинови крале ".

Внезапната поява на наказания за пране на пари Евелин Банев - по прякор Брендо, не е изненадала кметът на белослатинското село Тлачене.

" Миналата година пристигна в кметството. Поздрави, беше с още един човек, бяха облечени спортно с спортни екипи , с обувки кубинки, шапка имаше на главата. Поискаха от мен да им направя нотариална легализация , която ще им потрябва на идващия ден, с цел да го съставлява някъде юрист ", изясни Тошко Сашов.

Кметът не разпознал в непредвидения клиент оповестения за интернационално търсене Евелин Банев - Брендо.

" Казаха, че идват от гората и фактически ги видяха хора, че идваха от гората. На идващия ден приказвах с момчета, които са ги видяли да идват от горната страна. Търсили са трюфели . Има хора, които идват от София, от разнообразни места идват с кучета и търсят. Те имаха и куче ", спомня си Сашов.

След като видял персоналната карта на Банев, кметът се уверил, че това фактически е той и заверил пълномощното за юрист, което носели.

" Може би 6 месеца или по-малко, откакто се направи това пълномощие, при мен пристигнаха служители на реда от районно ръководство Бяла Слатина, които ми зададоха въпроси, на които отговорих. След това имаше ново посещаване от София. Тогава разбрах и почтено казано малко изтръпнах, но то мина. Не знаех кой е, не знаех кой е ", споделя още той.

Последната информация , която управляващите у нас публично имат за Брендо, е от септември 2021 година , когато той беше арестуван в Украйна . Оказа се, че той се е криел в страната с подправени документи. По-късно стана ясно, че е придобил и украинско поданство, заради което не беше екстрадиран и у нас.

" Определено ние не сме го засичали. На този стадий продължава да се търси. От всички способени структури, в това число от Интерпол с алена бюлетина ", изясни гл. комисар Живко Коцев. А до момента в който Министерство на вътрешните работи и Интерпол търсят посочения за кокаинов крал Брендо, той съумя да напише и книга. През 2015 година на пазара излезе романът му " Съзирам душата на България ". В нея имало и автобиографични претекстове, настояват издателите му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР