Ева Майдел, която миналата година получи награда за Евродепутат на

...
Ева Майдел, която миналата година получи награда за Евродепутат на
Коментари Харесай

Ева Майдел: Над 2 млрд. евро са инвестициите в изкуствен интелект

Ева Майдел, която предходната година получи премия за Евродепутат на годината в категория "Нови Технологии ", бе един от домакините на ревюто "Силата на игрите ", в което участваха компании като "Нинтендо ", "Юбисофт " и други, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Гейминг промишлеността е един от главните мотори за развиване на новите технологии като изкуствен интелект, виртуална действителност и обогатена действителност. През 2017 г общата сума на вложения в тези области в европейски мащаб възлиза на 2 милиарда евро. Тази промишленост е и измежду най-бързо растящите в Европа. Трябва да се преборим с предразсъдъците, че играенето на компютърни игри и игри за смарт телефон се приема постоянно за разсейващо занятие. Имаме редица образци по какъв начин игрите в действителност оказват помощ в развиването на браншове като опазването на здравето, образованието, науката и други ", съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на откриването на ревю за компютърни игри със обществена идея в Брюксел.

"Въпреки че постоянно са подценявани, игрите в действителност развиват така наречен меки умения, като стратегическо мислене, сериозно мислене и решение на проблеми. Това са умения, които през 2020г ще бъдат част от главния боеприпас, от които работодателите ще имат потребност, съгласно отчетите на организации като Световния стопански конгрес и Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Важно е да използваме капацитета на гейминг промишлеността в интерес на образованието, тъй че да насърчаваме гениите на България и Европа. ", разяснява още Ева Майдел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР