Eurofighters на германските военновъздушни сили пристигнаха във военна авиобаза в

...
Eurofighters на германските военновъздушни сили пристигнаха във военна авиобаза в
Коментари Харесай

Германски Eurofighters пристигнаха в Румъния за съюзническа защита

Eurofighters на немските военновъздушни сили дойдоха във военна авиобаза в Източна Румъния в четвъртък като част от разполагане на източните флангове на НАТО на фона на струпване на съветска войска на границата с Украйна, заяви министерството на защитата. Eurofighters и към 60 бойци ще се причислят към италианските и румънските сили за засилени задачи за въздушна полиция през идващите три седмици, оповестява " Ройтерс ".

Германските военновъздушни сили изпълняваха сходни задачи дружно с английските военновъздушни сили в Румъния през 2021 година Те ще бъдат р азположени във въздушната база Михаил Когалничану на крайбрежията на Черно море , където 1000 американски военнослужещи бяха преместени по-рано този месец от Вилсек, Германия.

По-рано тази седмица НАТО сподели на военните си командири да изготвят проекти за нови бойни групи в Централна и Югоизточна Европа , защото упрекна Русия, че изпраща повече войски в региони покрай Украйна, вместо да изтегля силите си.

Дипломати споделиха, че четири нови подразделения , включващи общо към 4000 бойци, могат да бъдат основани в Румъния, България, Унгария и Словакия , което би било най-голямата смяна във военната позиция на НАТО, откогато НАТО реалокира войски в Балтийските страни и Полша след анексирането на Крим от Украйна от Русия през 2014 година
 Столтенберг: Европа е изправена пред
Столтенберг: Европа е изправена пред " ново обикновено ", Русия е подготвена да употребява мощ

НАТО основава водена от Франция бойна група в Румъния, обмислят България, Словакия и Унгария

Конвой на немската войска и 60 транспортни средства доближи до балтийската страна Литва в четвъртък. Първият контингент о т подкрепления на немските войски дойде в Каунас , оповестява " Дойче веле ".

70 бойци дойдоха със аероплан A400M на немската Луфтвафе на летището в Каунас, дружно с към 100 оръдия гаубици и военни транспортни средства .

Германското министерство на защитата разгласи проекти предходната седмица да изпрати спомагателни 380 бойци в Литва и се чакат повече пристигания през цялата седмица. " Това е мощен сигнал, че Германия желае и е способна да укрепи бойната група неотложно , в случай че е належащо ", сподели подполковник Даниел Андрае, немският командващ войските на НАТО в Литва.

Решението за подсилване на източния фланг на НАТО идва, откакто Русия е натрупала забележителен брой сили , за които се счита, че наброяват над 100 000 бойци, дружно с нужната техника за образуване на огромна инвазия в Украйна.

 Британия към този момент ще повярва на думите на Русия, само че ще я съди по дейностите
Британия към този момент ще повярва на думите на Русия, само че ще я съди по дейностите

Британия праща бойци, хеликоптери, самолети, танкове и бронирани машини за отбрана на Естония

Джак Парок от DW на летището в Каунас сподели: " Хората се тормозят от това какво прави Русия от другата страна на границата в естествени времена. Важно е също по този начин да се каже, че в Беларус тъкмо над границата с Литва се организират военни учения за 10 дни ".

Най-новите идващи немски войски ще се причислят към към този момент настоящата бойна група за засилено предно наличие на НАТО.

Последните разгръщания ще усилят броя на задграничните бойци в Литва до 1500 , като почти половината идват от немския Бундесвер.

Литовските управляващи приветстваха последните разгръщания , които идват в отговор на терзанията в Балтийско море.

В Туитър литовското министерство на защитата благодари на съдружниците си от НАТО " за техния ангажимент за въздържане и групова мощ ".

Този нов кръг от личен състав на Бундесвера включва бойци от артилерията, експерти по разузнаване, медици, както и експерти по нуклеарна и биологична война .
 Пентагонът не вижда съветско евакуиране, а изострена подготвеност до Украйна и в Черно море
Пентагонът не вижда съветско евакуиране, а изострена подготвеност до Украйна и в Черно море

Остин: Бях боец не толкоз от дълго време, знам от първа ръка, че не вършиме сходни неща без причина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР