Ето обзор на най-добрите домашни решения за насекоми, които ще

...
Ето обзор на най-добрите домашни решения за насекоми, които ще
Коментари Харесай

Най-ефективните домашни средства срещу мравки

Ето преглед на най-хубавите домашни решения за инсекти, които ще ви оказват помощ да се сбогувате с мравките, просто и безвредно.
Бял оцет
Три елементи оцет и една част вода. Пръскайте под вратите, на двора или даже към вашето одеяло за пикник. Неприятната течност оказва помощ да се прикрият пътеките с мирис на мравки, обърквайки техните качества за следене. Следващия път, когато почиствате пода, изсипете малко оцет в кофата.
Боракс
Бораксът, минерал, употребен в доста почистващи артикули, е гибелен за мравките и пречи на храносмилателната им система.
Създайте сиропирана паста с боракс, сладкарска захар и вода. Поставете сместа в плитки контейнери с тесни отвори с размер на мравки и ги поставете покрай пътя на мравките. Примамените служащи придвижват сладкото вещество назад в гнездото, с цел да споделят с приятелите си.
Пипер
За да бъдем ясни: Пиперът не убива мравките, само че мощната миризма ще ги прогони. Изсипете смления пипер върху пътеките с мирис на мравки. Или смесете черен пипер и вода в спрей и напръскайте входните точки на дома си.
Канела
Най-добрата фалшификация за прогонване на мравките във вашата кухня е канелата. Естествена и нетоксична, канелата освен убива мравките, само че мощната миризма я кара да свети и като репелент.
Канелата може да бъде изключително ефикасна, когато се поръсва към мравуняците, по пътеките им, върху кухненските плотове и по дъските на пода. А етеричното масло от канела също може дейно да отблъсне и унищожи мравките.
Прясна мента
 Изумително: Защитете дома си от мравки с ОРИЗ Изумително: Защитете дома си от мравки с ОРИЗ
Мравките са тези вредители, чието наличие основава невиждан дискомфорт във всеки дом. Веднага, щом ги видим, се впускаме в издирван...
Мравките не обичат миризмата на прясна мента, тъй че засаждането й в зеленчукови петна и цветни лехи възпира мравките и други инсекти, като в същото време придава на вашата градина прелестен мирис.
Царевично брашно и борна киселина
Противно на общоприетото разбиране, царевичното брашно не убива мравките, като ги взривява или по различен метод. Мравките доста обичат  царевичното брашно, тъй че разпръскването му може да осуети нашествието.
Можете обаче да въоръжите царевично брашно в битката си с мравките, като го смесите с борна киселина. Смесете девет елементи царевично брашно с една част борна киселина, добавяйки изобилна порция соево масло или фъстъчено масло, с цел да създадете паста. Поставете домашната примамка покрай пролуки и пукнатини, на всички места, където се появяват мравки.
Брашно
 12 метода да разкарате хлебарките и мравките от вкъщи си вечно 12 метода да разкарате хлебарките и мравките от вкъщи си вечно
Мравки, бълхи и хлебарки са най-честите неканени посетители в нашите домове и жилища. Разбира се, всички знаем за заплахите, които само че...
Спрете мравките по следите им. Разпръснете щедро брашното по праговете на вратите, по первазите на прозорците и по основите. Или използвайте решето, с цел да нанесете прахуляк от брашно непосредствено по пътя им, с цел да нарушите феромоновата им пътека.
Цитруси
Естествените киселини в изострен цитрус, като лимон, портокал, лайм и грейпфрут, вършат чудеса за прогонване на мравките, маскирайки техните ароматни следи - най-малко краткотрайно.
Утайка от кафе
Тази известна тактичност за отбиване на мравки съществува от години: Поръсете наслойка от кафе към стъблата на закрити и външни растения и цветя. Някои споделят, че миризмата ги отблъсква; други настояват, че мравките не харесват чувството за почвата под краката си. Така или другояче, работи!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР