Ето какво каза през отминалата събота Румен Радев: Политиката е

...
Ето какво каза през отминалата събота Румен Радев: Политиката е
Коментари Харесай

+ 18: Как изглежда Руменрадевият мир за Украйна? Да го каже на жертвите!

Ето какво сподели през отминалата събота Румен Радев: „ Политиката е обществена активност и се прави от персони, които пред обществото афишират своите хрумвания и по какъв начин ще ги реализиран. Ако правиш нещо зад тила на жителите, не се ли минава в областта на подмолни сделки с непознати сътрудници? “

.
Радевия мир ще " избави " и тези хора...

 

Тове бе президентският коментар на публикацията в „ Ди Велт “ от която научихме това, което всички знаехме: изнасяли сме оръжие и муниции за Украйна по времето на кабинета „ Петков “. Цяла Европа ни похвали, водещи анализатори и политици ни загатваха с почит и почитание. Държавният глава обаче намира помощта за Украйна като подмолна работа, отвън обсега на публичните очи, като нещо нечисто.

Президентът има право на свое мнение. Но за какво до момента не е споделил нито един път Русия избавител или агресор ли е? Какво мисли за разстрелите на мирни жители, инквизициите, изнасилванията, грабежите и палежите? Тези злодеяния съпътстват всеки ден съветско наличие в Украйна. Да каже би трябвало ли съветските войски да са в Украйна и под техните цеви да се договаря? Или да се изтеглят от непознатата страна и тогава да се сяда на масата за договаряния.

Освен това, щом смята за недопустимо да се прави нещо зад тила на обществото, за какво не даде персонален образец като изясни обществено какви ги правят част от неговите съветници и сътрудници? Не знае ли че са усвоили похватите на Борисо-Гешевската тайфа?

Няма да го направи, тъй като е по-лесно да видиш самката в непознатото око, а не гредата в твоето. Пушкин го е споделил най-добре:

 

Молчи ж, кума; и ты, по какъв начин я, неверна,
А всякого словами разобидишь;
В чужой пизде соломинку ты видишь,
А у себя не видишь и бревна!

 

Да караме нататък. Много значими са други негови думи: „ Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е война на полезности, когато най-голямата полезност са мирът и човешкият живот. Даването на оръжие значи да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още доста жертви и да приемем позицията, че войната би трябвало да се води до цялостен провал на едната страна, което неизбежно и последователно ни тласка към световен спор с опция за нуклеарно самоизтребление “.

Налага се – какъв брой необичайно и тъжно, - да напомня, че на 24 февруари 2022 година Русия атакува вероломно Украйна, като часове преди експанзията твърдеше посредством външния министър на Кремъл, че „ Само луди хора без морал приказват, че ще нападнем Украйна “. Интересно по какъв начин Радев схваща това изказване и последвалото навлизане.

Няма да научим.

.
Руси " миротворци " в Украйна...           Снимка: " Дождь "

 

Според класиците най-ценното нещо след живота, който е неповторим и се дава един път, е свободата. Мирът не е, тъй като може да бъде срамен, може да бъде подправен, пролонгация поради нещо и прочие Дванайсет контракта за мир сред Турция и Русия донесоха на България единствено тирания и страдания. Чак последния в Сан Стефано бе от голяма важност за нас и единствено няколко месеца, до момента в който не се свика Берлинския конгрес през юни 1878 година, който погреба българския ентусиазъм за правдивост.

Стигаме до думите на Радев за гасенето на пожара с бензин и многото жертви. Когато се вършат сходни съпоставения, би трябвало сравняващият да има визия за действителната картина, която се крие зад „ пожар и бензин “.

 

Ще ми позволите малко отклоняване, което дава някои отговори, към момента срамежливо премълчавани от Радев и други като него.

 

Преди 43 години руските войски влязоха в Афганистан. Генералният секретар на Комунистическа партия на Съветския съюз и началник на Съюз на съветските социалистически републики Леонид Брежнев афишира, че Москва отива да възцари мир за братския афганистански народ. Прокремълски настроеният афганистански президент Амин приветства решението на Брежнев. В същият миг по време на кацане в планината до Кабул се разрушава аероплан Ил-76, пренасящ 350-ти парашутно-десантен полк. Загиват към 40 души.

Президентът Амин изразил състрадание, без да подозира, че уверяващия го с своите мирни и приятелски планове Брежнев, е изпратил въпросните военни със задача да смъкват настоящия президент и да слагат на негово място различен – още по-зависим от Кремъл.

 

Това взривява Афганистан, който се надига против руските „ освободителни “ войски, трансформирали се внезапно в окупатори. Съединени американски щати, Турция, Китай, Пакистан, Иран и Япония първи декларират, че Москва би трябвало да спре започнатата война. На което руското управление отвръща, че никой не може да му се меси. По това време България, ръководена от Българска комунистическа партия и Тодор Живков уверено поддържа руската инвазия.

За девет години бойни дейности в Афганистан там са изпратени 630 хиляди руски военни. 160 хиляди от тях са украинци. Загиват 15 хиляди, към 80 хиляди са ранени и останали инвалиди.

 

Когато Кремъл е заставен да изтегли войските си от непознатата страна, към този момент всички са наясно, че това е било закононарушение освен по отношение на афганистанците, само че и по отношение на жителите на Съюз на съветските социалистически републики. И тогава Брежнев, както през днешния ден Путин, е желал „ единствено “ да накаже неприятните и да смени ръководството. Днес това се повтаря по отношение на Киев.

.
Масови гробове в Украйна...

 

Но да се върнем към думите на Радев и какво те значат.

 

Представете си, че всички страни, които през днешния ден подкрепят Украйна с оръжие и бойна техника, се плеснат една заран по челото, чули апелите на Радев и спрат да изпращат военна помощ за Киев. Пускат бели гълъби в небето и развяват маслинови клончета.

 

В същото време главорезите от частната войска „ Вагнер “ на олигарха Евгений Пригожин, прочут като „ готвача на Путин “, нахлуват в градове и села: режат глави, изнасилват, опожаряват и унищожават всичко по пътя си. Щото украинците са нацисти, нали, а вагнеровци са миротворци. В Киев на Площада на независимостта бива разстреляно цялото управление на Украйна, отпред с клоуна Зеленски, тъй като са наркомани, нарушители и прочие След което се организира церемониал на успеха. В челните редици на освободителите са и ордите на Рамзан Кадиров, които с крясъци Аллах Акбар означават огромната победа- След което се отдават на справедливо башибозушко опустошение на украинската столица.

Парад на успеха се организира и на Червения площад в Москва, където Путин поздравява войските от трибуната на мавзолея на Ленин.

 

На коктейла след парада, на който са поканени водачите на Северна Корея, Беларус, Сирия и Еритрея Путин оповестява, че Русия към този момент се простира в цяла Украйна и скоро от Лвов, ще тръгне към Полша, с която има остарели сметки за уреждане… „ Полша ще е част от съветския свят. България е наша от дълго време. После идва ред и на другите “, подвига следващ тост Путин.

 

Никой не съди спечелилите – има подобен израз. Има и различен: Историята пишат спечелилите “. Какво значение имат няколкостотин хиляди убити руснаци? Загинали са, защитавайки концепциите на вожда Путин - нещастни герои. Украинските жертви даже няма да ги броим, тъй като по този начин им се пада, щом са се съпротивлявали.

Важното е да има мир.

.
Миролюбецът, който е образец за българския президент...

 

„ Има човек – има проблем. Няма човек – няма проблем “, е фраза, приписвана на Сталин от съветския публицист Анатолий Рибаков („ Децата на Арбат “, 1987 г.). Путин я „ обогатява “ креативен: „ Има Украйна – има проблем. Няма Украйна – няма проблем “.

Някъде тук е заложена и теорията на Румен Радев: Прегази ли Путин Украйна, ще последва така стремежи мир. Щастливи и признателни украинците ще тичат по улиците да посрещат с цветя и горилка (водка, укр.) съветските витязи, а украинките ще им се отдават в символ на „ дружба народов “.

 

Ще спра дотук, тъй като ми прилошава от картините, които разкриват думите на президента Радев за реализиране на мир във война, стартирана подло и превърната в кланица от Путин и режимът в Кремъл.

 

Но се запитвам: Наистина ли Румен Радев счита, че е по-умен от представителите на 143 страни, които в Организация на обединените нации осъдиха анексирането от Русия на украински територии? По-мъдър и от Европейския парламент, който одобри резолюция, в която дефинира Русия като " страна, спонсор на тероризма " и " страна, която употребява терористични средства "? Егати.

 

И изобщо, по този начин ли си показва нашият държавен глава президентската република?

 

Святият лозунг на българската Голгота и великолепие е „ Свобода или гибел “.Вярвам на лудите глави, които се жертваха в името на българската независимост, колкото и клиширано да звучи. Не имам вяра на политици като Радев. Вярвах, само че се оказа, че съм се заблудил...

 

Защо настъпи такава смяна у него? Не желая да позволи, че... ГРУ е бръкнало толкоз надълбоко... Макар историята да споделя друго...

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР